ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Ανανέωση Πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Το εξεταστικό κέντρο “Γνώσις”, επίσημο εξεταστικό κέντρο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, διενεργεί εξετάσεις για την Χορήγηση ή την Ανανέωση του Πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων στους Γαργαλιάνους.

Φέτος λήγει η πενταετία που είναι σε ισχύ τα πρώτα Πιστοποιητικά που χορηγήθηκαν το 2015 και γι αυτό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έβγαλε Ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και αναφέρει ότι ο Χρήστης Γεωργικών Φαρμάκων πρέπει να δώσει εκ νέου εξετάσεις για την ανανέωση του πιστοποιητικού του.

Ανανέωση του Πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Φυτοφαρμάκων

Σύμφωνα με το άρθρο 14 της υπ’ αριθ. 8197/90920/2013 (ΦΕΚ Β’ 1883) Κοινής Υπουργική Απόφαση, η ισχύς του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων σε θέματα του Παραρτήματος Β’ του ν. 4036/2012 (Α’8) είναι πέντε έτη και ξεκινάει από την ημερομηνία επιτυχούς χορήγησης του. Επιπροσθέτως η παράγραφος 2 του ιδίου άρθρου αναφέρει ότι το αργότερο έξι μήνες πριν την λήξη της ισχύος του ο ενδιαφερόμενος δύναται να εξετασθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του άρθρου 12 προκειμένου να ανανεώσει την ισχύ του για επιπλέον 5 έτη.

Επισκεφθείτε τα γραφεία μας στους Γαργαλιάνους: Ελ. Βενιζέλου 30, τηλ επικοινωνίας: 27634 00960, 697 40 31 883.

Χάρτης:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button