Τοπικά Νέα

Αναρτήθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας

Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες θα κοσμούν και φέτος τις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας. Οι Γαλάζιες Σημαίες, αποτελούν ένα παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας, το οποίο απονέμεται με αυστηρά κριτήρια.

Οι Γαλάζιες Σημαίες αναρτήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, στις ακτές κολύμβησης πιστοποιώντας ότι οι ακτές αυτές πληρούν αυστηρά πρότυπα όσον αφορά σε: καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραλίες του Δήμου Καλαμάτας που πληρούν τα Κριτήρια του Προγράμματος και βραβεύονται ανελλιπώς κάθε χρόνο από τη στιγμή που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ακτές «Ανατολική Καλαμάτα – Ανάσταση» , «Ανατολική Καλαμάτα – Τέρμα Ναυαρίνου», «Βέργα – Αλμυρός» και «Μικρή Μαντίνεια».

Με αφορμή την ανάρτηση των Γαλάζιων Σημαιών, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι η Καλαμάτα διαθέτει πεντακάθαρες παραλίες, ναυαγοσωστική κάλυψη μέσω 12 ναυαγοσωστικών πύργους που διαθέτουν προσωπικό εξοπλισμό (σκάφος, φαρμακείο, απινιδωτή) καθώς και δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα, μέσω των seatrac που έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button