Ελλάδα

Ανατροπή στη λειτουργία εστίασης – Μόνο εμβολιασμένοι σε υπαίθρια κλαμπ & κέντρα διασκέδασης

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στην απόφαση για τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης – Σύμφωνα με πληροφορίες, στα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης (κλαμπ, μπουζούκια) θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν ως αμιγείς χώροι, συνεπώς θα εισέρχονται σε αυτά με την χρήση της εφαρμογής covid free GR μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει.

Παράλληλα, τα συγκεκριμένα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν με πληρότητα 65% ενώ δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες.

Επιπλέον, στη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα ορίζονται τα πεδία υποχρεωτικότητας και  θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναστολή εργασίας δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για απόλυση, αλλά ούτε και διάστημα ισχύος της αναστολής. Τέλος, θα περιλαμβάνει διάταξη που θα αποσυνδέει τον μη εμβολιασμό με το πειθαρχικό συμβούλιο στο δημόσιο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button