Πολιτική

Αναφορά Νάντιας Γιαννακοπούλου για τη φύλαξη του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας

Αναφορά για τη φύλαξη του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας κατέθεσε στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη η βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Όπως αναφέρει η κα Γιαννακοπούλου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας με έγγραφό του απευθυνόμενο προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας θέτει το σοβαρό ζήτημα φύλαξης των τοπικών δικαστηρίων, επισημαίνοντας την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων ασφάλειας στα Δικαστήρια Καλαμάτας.

«Όπως μάλιστα επισημαίνεται, συχνά παρατηρούνται ανησυχητικές εντάσεις έξω από τα γραφεία των εισαγγελικών λειτουργών, με την Αστυνομία να είναι απούσα. Επίσης, δεν υπάρχει πύλη ανίχνευσης μετάλλων κατά την είσοδο στο μέγαρο, με συνέπεια ο οποιοσδήποτε να δύναται να εισέλθει ανενόχλητος και άνευ ελέγχου. Καταλήγοντας ο τοπικός επιστημονικός σύλλογος σημειώνει ότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας να διαθέσει ικανή δύναμη και αστυνομική φρουρά στην είσοδο, στους χώρους του δικαστικού μεγάρου και ιδίως στους χώρους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για αποτρεπτικούς λόγους, αλλά και για θέματα ασφάλειας», υπογραμμίζει η βουλευτής.

Καταλήγοντας ζητά από τους υπουργούς να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης και ασφάλειας στα Δικαστήρια Καλαμάτας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button