Αστυνομικά

Η Ένωση Πυροσβεστών Μεσσηνίας για την αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Η Ενωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης αναλυτικά τις θέσεις της σχετικά με διατάξεις του υπό διαβούλευση σχεδίου, έτσι όπως τις προώθησε στους βουλευτές του νομού. Αυτές λοιπόν είναι αναλυτικά οι εξής:

“α) Βαθμολόγιο. Σε κανένα ένστολο Σώμα του κράτους, δεν υφίσταται αυτή η αντιμετώπιση προς τα μεσαία και χαμηλόβαθμα στελέχη, τα οποία στην περίπτωση του Πυροσβεστικού Σώματος δεν απολαμβάνουν βαθμολογική-μισθολογική εξέλιξη. β) Αναδρομικότητα μορίων. Να δοθεί με την ψήφιση του νόμου στους υπαλλήλους αναδρομικά το σύνολο των μορίων που δικαιούνται και να μην εφαρμοστεί το άρθρο 164 παρ. 2. γ) Ετη πραγματικής υπηρεσίας και όριο ηλικίας. Να μεταρρυθμιστεί το άρθρο 162 παρ. 2, έτσι ώστε να μην μετατίθενται, χωρίς αίτησή τους, από το νομό συμφερόντων τους οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι από το βαθμό του πυρονόμου και κάτω που είτε έχουν συμπληρώσει 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα, είτε έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 50 ετών. δ) Αναβάθμιση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και αύξηση οργανικών θέσεων Νομού Μεσσηνίας. ε) Μη κατάληψη οργανικών θέσεων. Οι εξαιρούμενοι των μεταθέσεων και αποσπάσεων κατ’ άρθρο 162, να μην καταλαμβάνουν τις οργανικές θέσεις στο νομό. στ) Μετακινήσεις. Να πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις εντός νομού λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνον τα λιγότερα μόρια του υπαλλήλου, αλλά επιπλέον και κοινωνικά κριτήρια, όπως οικογενειακή κατάσταση, τόπος διαμονής κλπ. Επιπλέον η σχετική απόφαση περί 2 μετακινήσεων να λαμβάνεται από αντίστοιχο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συµβούλιο Μεταθέσεων και Αποσπάσεων”.

Καταλήγοντας στην επιστολή τους προς τους βουλευτές οι συνδικαλιστές ζητούν “την άμεση και ουσιαστική παρέμβασή τους”, για την επίλυση των

ανωτέρω θεμάτων, “με την συνδρομή του καθενός από εσάς με τον τρόπο και στο εύρος των δυνατοτήτων του. Απαιτούμε από την Πολιτεία, στην οποία μας εκπροσωπείτε, όπως λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και πρόνοιες, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντός μας. Σας καλούμε να αναλογιστείτε την εντολή που λάβατε από τους πολίτες της Μεσσηνίας και την ευθύνη που αναλάβετε να μας εκπροσωπείτε, ώστε να υποστηρίζετε τα δίκαια και εύλογα αιτήματα όλου του μεσσηνιακού λαού, στον οποίο περιλαμβάνονται και τα μέλη μας”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button