Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Αντιφασιστική συγκέντρωση-εκδήλωση το Σάββατο στα Φιλιατρά

Σε ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Δράσης Τριφυλίας σημειώνονται τα εξής:

Ξεκινώντας πριν λίγους μήνες τη συλλογικότητα Αντιφασιστικής Δράσης στην Τριφυλία, νιώσαμε να εκπληρώνεται κάτι που ονειρευόμασταν χρόνια τώρα, και το οποίο μας φαινόταν αδιανόητο για την περιοχή, για πολλούς λόγους. Ναι μεν δεν υπήρξαν ποτέ ευνοϊκές συγκυρίες για κάτι τέτοιο, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν ποτέ και ούτε πως θα πρέπει να περιμένουμε να υπάρξουν.

Είναι ανάγκη για εμάς να συγκροτήσουμε έναν πόλο αντίστασης στο συντηρητισμό, το φασισμό, το ρατσισμό , το σεξισμό, την ξενοφοβία και άλλες «αξίες» που διέπουν τον τόπο μας, παλαιόθεν… Και η διαδρομή αυτή αποτελεί για εμάς ανάσα ελευθερίας.

Μεσούσης της θητείας της πλέον αδίστακτης κυβέρνησης, θεωρούμε πιο κρίσιμο από ποτέ να μπορέσουμε να υπάρξουμε αρθρώνοντας λόγο, παρεμβαίνοντας, δρώντας και αντιδρώντας. Κάνοντας μια πολύ μικρή αναδρομή, να πούμε μόνο ότι, ο Μητσοτάκης με τη φασιστοπαρέα του φρόντισαν επί των ημερών τους, υπερκερνώντας κάθε μορφή αντίδρασης (μουδιασμένης και μη), να κλείσουν καταλήψεις, να περάσουν εν μέσω καραντίνας αντιπεριβαλλοντικούς και αντεκπαιδευτικούς νόμους, καθώς και να φέρουν τώρα προς ψήφιση το χουντο-νομοσχέδιο για την κατάργηση των διαδηλώσεων. Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες, αλλά και (για να μπούμε και στα της Τριφυλίας) επί δημαρχίας του φασίστα Λεβεντάκη και μερικών τυχάρπαστων παρατρεχάμενών του, οργανώνουμε την πρώτη αντιφασιστική εκδήλωση στα Φιλιατρά, στις 8 Αυγούστου:

– Συζήτηση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και το φασισμό χωρίς σβάστικα, εντός και εκτός κοινοβουλίου.Αποτίμηση και συμπεράσματα με το δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α., Κώστα Παπαδάκη και τον ασκούμενο δικηγόρο Παναγιώτη Αντωνίου, μέλος της καμπάνιας “Δεν είναι αθώοι”.

– Προσφυγικό/μεταναστευτικό και παρανομοποιημένη εργασία.Συζήτηση με μετανάστες εργάτες της περιοχής.

– “Η τέχνη ενάντια στο φασισμό” / εισηγήσεις και συζήτηση με καλλιτέχνες της περιοχής.

– Κρατική βία και καταστολή / συζήτηση με μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας “Ρουβίκωνας”

Κεντρική πλατεία Φιλιατρών, Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, 20:00

θα λειτουργεί μπαρ οικονομικής ενίσχυσης

Αντιφασιστική Δράση Τριφυλίας, Αύγουστος 2020

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Για τη συχωρεμενη στη γιολακα μουγκα στη στρουγκα παρα μονο να χαρακτηριζεται φασιστες τους συναθρωπους σας απλα φασιστες γιατι ετσι γουσταρεται. Δεν πειθεται κανεναν.

  2. Εντάξει, θα τρελαθούμε τελείως. Εδώ φοβόμαστε να ξεμυτήσουμε από τα σπίτια μας και αυτοί στηνουν χωρούς και πανηγύρια. Αλλά, για να προσπαθήσω να καταλάβω κάτι. Οι παππούδες μου, και οι προπαππούδες μου, και οι άλλοι προπαππούδες μου έχυσαν αίμα, ώστε αυτός ο τόπος να ονομάζεται Ελλάδα και όχι Γιουνανιστάν, έχουμε σαν Ελληνες πολίτες πληρώσει φόρους για πολλές πολλές δεκαετίες για να στηθεί αυτό το κράτος, και θα έρθει αυτό το τσίρκο των τρελών που θα μαζευτεί στα Φιλιατρά να μας πει τί; Οτι οι λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν ορκιστεί αιώνια πίστη στον διακινητή τους τον οποίο χρυσοπλήρωσαν έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμένα; Από που και ώς που; Πήγαν, για παράδειγμα, φαντάροι, για να έχουμε τα ίδια δικαιώματα; Που δεν ξέρουμε ποιοί είναι και από που κρατάει η σκούφια τους. Δεν φτάνει που τους προσλαμβάνουμε ενώ είναι πλήρως ανειδίκευτοι, ενώ δεν μιλάνε καν Ελληνικά, απαιτούν να παίρνουν και τα ίδια χρήματα με άλλους οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι τουλάχιστον ξέρουν την δουλειά αφού δουλεύουν για χρόνια στο αντικείμενο. Η πλάκα είναι πως θα μας πουν και φασίστες και από επάνω. Ασε που ότι και να συμβεί αυτός που στο τέλος θα την πληρώσει είναι ο παραγωγός – “κακό αφεντικό” ο οποίος έχει αφεθεί να παλεύει με τα θηρία, αφού είναι αναγκασμένος να προσλάβει άτομα για τα οποία δεν έχουμε ιδέα περί τίνος πρόκειται. Εντωμεταξύ, αυτοί που μένουν στα κτήματα, άστο καλύτερα. Φοβούνται να πάνε και για μπάνιο. Τρελάδικο. Ο μόνος που έχει τολμήσει να μιλήσει δημόσια για το πρόβλημα είναι ο Δήμαρχος και τον είπαν αμέσως φασίστα. Εγώ ένα ξέρω. Στην Αθήνα και αλλού, χιλιάδες Ελληνες εργαζόμενοι δουλεύουν ενώ τους χρωστάνε μισθούς μηνών ή και ετών. Πολλά λεφτά. Την ίδια στιγμή, ο λαθρομετανάστης, αν του χρωστάς 30 ευρώ, θα έρθει να σε σκοτώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button