Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Ανυπότακτα Φιλιατρά: «Η υπομονή έχει τα όριά της»

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» και ο εκλεγμένος τοπικός τους σύμβουλος Βασίλειος Σπυρόπουλος στην ανακοίνωσή τους με τίτλο «Η υπομονή έχει τα όριά της» ζητούν μεταξύ άλλων να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών από νεροποντή καθώς και η διάνοιξη των αγροτικών δρόμων που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν όταν πραγματοποιήθηκε η αγροτική οδοποιία της πόλης.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

 Μετά από μια φυσική καταστροφή (νεροποντή, όχι πλημμύρα), το αυτονόητο για μια οργανωμένη δομή της Πολιτείας – στην περίπτωσή μας: Καλλικρατικός Δήμος Τριφυλίας – είναι η καταγραφή των ζημιών που έγιναν και η αποκατάστασή τους. Οι καταγραφές είναι λογικό να γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία, ΔΕΥΑΤ)

  Τα παραπάνω αποσκοπούν στην ορθολογιστική επανόρθωση των ζημιών με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και κατά συνέπεια την παραγωγή έργου προς τους πολίτες.

   Η συγκεκριμένη αυτονόητη διοικητική πρακτική αγνοήθηκε, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην αγροτική οδοποιία της πόλης.

   Κύριοι της δημοτικής αρχής, αλλάξτε διοικητική ρότα, πράξτε το καθήκον σας, διαφυλάξτε – υπερασπίστε την κοινωνική ιδιοκτησία δηλαδή αποκαταστήστε την ασφαλή διέλευση στους αγροτικούς δρόμους, όπου υπάρχει ανάγκη. Μην υποβαθμίζετε την εμπορική αξία της περιουσίας των Φιλιατρινών πολιτών. Σεβαστείτε το μόχθο και τον ιδρώτα των πολιτών.

  Τονίζουμε ότι η ατμομηχανή κίνησης της οικονομίας του Καλλικρατικού Δήμου, είναι η τεράστια αγροτική παραγωγή κι όχι μόνο, της πόλης των Φιλιατρών. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ με θεμέλιο στόχο το συμφέρον του τόπου, πράττουν το καθήκον τους, μη κουκουλώνοντας, αναδεικνύοντας και απαιτώντας λύσεις για τα προβλήματα των Φιλιατρών.  

  1. Ζητάμε να δοθούν στη δημοσιότητα οι εισηγητικές εκθέσεις καταγραφής ζημιών – μελέτες αποκατάστασης ζημιών από τις καθ΄ ύλη αρμόδιες υπηρεσίες
  2. Ζητάμε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών από τη νεροποντή.
  3. Ζητάμε να υπάρξει η απαραίτητη σήμανση ώστε ν΄ αποφευχθούν ατυχήματα, διότι συνέπεια των άστοχων πραγματοποιθέντων παρεμβάσεων, έχουν δημιουργηθεί τεράστιες τάφροι – παγίδες και αιτίες ατυχημάτων. Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται.
  4. Ζητάμε επίσης τη διάνοιξη των αγροτικών δρόμων που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν όταν πραγματοποιήθηκε η περίφημη αγροτική οδοποιία της πόλης, η οποία λειτούργησε ως μοχλός ανάπτυξης.

Συντοπίτες/σες, ο Καλλικρατικός θεσμός δεν δουλεύει. Το συμφέρον του τόπου απαιτεί την επαναφορά στο αυτοδιοίκητο: Δήμος Φιλιατρών.

 

Φιλιατρά, 19 Φλεβάρη 2020.     

                                                                                   Για τα

                                                                    ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

                                                                      Βασίλης Σπυρόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.