Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

“Ανυπότακτα Φιλιατρά” και “Φίλοι Πλατείας και Πεζοδρόμου Φιλιατρών” για τον πεζόδρομο Φιλιατρών

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ & Επιτροπή ΦΙΛΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΩΣ ΘΕΜΕΛΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ και οι ΦΙΛΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ & ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ενημερώνουν τους απανταχού Φιλιατρινούς πως η προσφυγή τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ενάντια στην με αρ. 157/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας αναφορικά με την καταστροφή του Πεζόδρομου Φιλιατρών, είχε ως αποτέλεσμα την Ακύρωση της απόφασης αυτής. Αυτό αποτελεί μια ακόμα δικαίωση των κοινών αγώνων που δίνουμε για την προάσπιση της πόλης.
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ και οι ΦΙΛΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ & ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ έχουν κατ΄ επανάληψη τονίσει ότι πυλώνες ανάπτυξης ενός τόπου είναι η ιστορία και ο πολιτισμός του. Στα πλαίσια αυτής της θέσης, από κοινού καταθέτουμε πρόταση αναβάθμισης – επέκτασης του Πεζόδρομου: σε πρώτο επίπεδο έως και την πλατεία Αγίου Ανδρέα και σε δεύτερο επίπεδο, έως τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο.
Έτσι επιτυγχάνεται η ένωση του Ιστορικού Κέντρου των Φιλιατρών που περιλαμβάνει το Δημαρχείο-Ρολόϊ και την Κεντρική Πλατεία Καποδιστρίου, με την Πλατεία του Αγίου Ανδρέα. Ανάμεσα στις δύο αυτές πλατείες υπάρχει η οικία Μπρουμίδη (Φιλιατρινού ζωγράφου διεθνούς φήμης, βραβευμένου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την διακόσμιση του Καπιτώλιου). Με την επίτευξη της ενοποίησης των δύο ιστορικών πλατειών αναδεικνύεται και η οικία Μπρουμίδη. Ο Κωνσταντίνος Μπρουμίδης, ο πρόσφυγας ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες: Ελλάδα, Ιταλία και ΗΠΑ, οι δύο πλατείες με τα Φλωρεντιανά σιντριβάνια των Φιλιατρών και το όραμα για μια αναπτυξιακή πορεία της πόλης, να γίνει αφετηρία οργάνωσης πολιτιστικών δρώμενων σε ακαδημαϊκό και λαϊκό επίπεδο. Ταυτόχρονα η πόλη των Φιλιατρών πρέπει να ξεκινήσει μια προσπάθεια αδερφοποίησης με τις πόλεις που έζησε ο μεγάλος ζωγράφος: Ρώμη – Ουάσιγκτον. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν και πρέπει να συνδράμουν οι απανταχού Φιλιατρινοί, διότι αυτό αναδεικνύει το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης στον πολιτισμό.
Συντοπίτες/σες, η πτωτική πορεία της πόλης δεν έχει να κάνει μόνο με τις κακές διοικητικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν πάνω της, αλλά και με την έλλειψη οραμάτων.
Κλείνοντας, δεν ξεχνάμε να σας γνωστοποιήσουμε λακωνικά πως η ανομία, οι τσαμπουκάδες, οι αυθαιρεσίες και τραμπουκισμοί, δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία και τη χρηστή διοίκηση. Απεναντίας, αποδεικνύουν σε όλους εμάς πως οι εκφραστές αυτών των αυταρχικών διοικητικών πρακτικών, στο τέλος καταλήγουν “στα βράχια” από τ΄ αρμόδια ελεγκτικά όργανα. Η πόλη των Φιλιατρών, δεν είναι τσιφλίκι κανενός!
Συντοπίτες/σες, η αλλαγή πορείας της πόλης έχει ανάγκη τη συμμετοχή σας! Δώστε δύναμη στην δυναμή σας!
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Φιλιατρά, 5 Απρίλη 2022

Για τους ΦΙΛΟΥΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ

Ζωή Πετροπούλου

Για τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Βασίλης Σπυρόπουλος
Κοινοτικός Σύμβουλος Φιλιατρών

Exit mobile version