Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Ανυπότακτα Φιλιατρά: “Tα επιχειρήματα μεταφοράς της έδρας της ΔΕΥΑΤ στα Φιλιατρά είναι πρόχειρα”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ – ΛΟΓΙΚΗ – ΜΗ ΦΩΝΑΣΚΕΙΤΕ

 

Οι ανταλλαγές υπηρεσιών: φύγε εσύ (Τεχνική Υπηρεσία), έλα εσύ (ΔΕΥΑΤ) δε λύνουν το πρόβλημα της πορείας σε ελεύθερη πτώση της πόλης των Φιλιατρών. Πόσο δε μάλιστα όταν τα επιχειρήματα μεταφοράς της έδρας της ΔΕΥΑΤ στα Φιλιατρά είναι πρόχειρα, έωλα και κατά συνέπεια εύκολα ανατρέψιμα από μια άλλη δημοτική αρχή. Εδώ τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ τονίζουν, ότι η Τεχνική Υπηρεσία από ιδρύσεως του Καλλικρατικού Δήμου είχε έδρα έστω και άτυπα, τα Φιλιατρά. Είχε δηλαδή ηθικό πλεονέκτημα η πόλη των Φιλιατρών όσον αφορά την έδρα της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Με τις σημερινές πολιτικοδιοικητικές πρακτικές της «ΑΝΟΔΟΥ» και των συνεργατών της, το πλεονέκτημα αυτό για την πόλη των Φιλιατρών καταργείται και μάλιστα από Δήμαρχο Φιλιατρινό! Η δε μεταφορά της έδρας της ΔΕΥΑΤ, δεν κατοχυρώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να χρειάζεται μια διευρυμένη πλειοψηφία πχ των 2/3 του ΔΣ, για ενδεχόμενη νέα μεταφορά της από την πόλη των Φιλιατρών από μια καινούρια δημοτική αρχή.

Όλα είναι στον αέρα! Όλα είναι ευκαιριακά! Όλα είναι πρόχειρα! Τα Φιλιατρά δεν έχουν ανάγκη από αυτού του είδους διοικητικές πρακτικές οι οποίες μάλιστα -σε ότι αφορά την έδρα της ΔΕΥΑΤ- βεβηλώνουν το νεοκλασικό κτιριακό συγκρότημα του Δημαρχείου: αρχιτεκτονικά, αισθητικά, ιστορικά και ταυτόχρονα περιορίζουν έως και καταστρέφουν την λειτουργικότητα της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ επιγραμματικά επισημαίνουν: για να αλλάξει πορεία και να μπει σε δρόμους ανάπτυξης η πόλη, για όσο παραμένουν στο συγκεκριμένο χωροταξικό σχεδιασμό (που δε συμφέρει καμία Δημοτική Ενότητα), χρειάζεται ένας συνολικός σχεδιασμός αντιμετώπισης – ανατροπής της παρακμιακής πορείας των Φιλιατρών. Κάτι τέτοιο δυστυχώς κυρίες και κύριοι της σημερινής δημοτικής αρχής, δεν υπάρχει. Δεν το έχετε.

Ο συγκεντρωτισμός – δεσποτισμός (δεν θα πούμε φασισμός), είναι η μήτρα που γεννά σκοτάδια και παρακμή για τα Φιλιατρά. Η συγκεκριμένη κατάσταση ανατρέπεται με τη λειτουργία των θεσμών, δηλαδή της Δημοκρατίας. Αλλάξτε πορεία, καταλάβετε επιτέλους το θεσμικό σας ρόλο και καθήκον. Σταματάτε τους πολιτικοδιοικητικούς παιδισμούς.

Μια και μιλάμε για δημοκρατία, το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών σε σχέση με την ανακοίνωση της 30-4-2020, πότε συνεδρίασε; Ποιοι συμμετείχαν και πόσοι; Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα ή πλειοψηφικά; Υπήρχαν διαφωνίες; Δεν θα μιλήσουμε, ακόμα και τώρα για φασισμό. Θα σας πούμε ότι ακόμα και στα εκ περιφοράς συμβούλια υπάρχουν κανόνες που διέπουν τη λειτουργία τους. Σεβασμό στους κανόνες! Σεβασμό στους νόμους! Σεβασμό στη Δημοκρατία! Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, δεν κλήθηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Συντοπίτισσες/τες, η πορεία ανάκαμψης – ανάπτυξης της πόλης ταυτίζεται με την επαναφορά στο αυτοδιοίκητο. Αυτό απαιτεί η δημοκρατία. Η επαναφορά στο αυτοδιοίκητο, δεν είναι κάτι το δύσκολο. Υπάρχουν παραδείγματα επαναφοράς, μερικά από αυτά αφορούν τη νησιωτική, άλλα την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο Καλλικρατικός Δήμος Τριφυλίας δεν δουλεύει και κατά συνέπεια δεν είναι ικανός να παράγει έργο για καμία από τις Δημοτικές Ενότητες. Το αυτοδιοίκητο, είναι η λύση για όλους.

Φωτο: ρύπανση από πλαστικά στην παραλιακή οδό προς Στόμιο.

 

 

Φιλιατρά, 2 Μάη 2020.

Για τα

                                                                    ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

                                                                      Βασίλης Σπυρόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button