Αγροτικά

Αν ο Τράμπ επιβάλλει δασμούς στα ευρωπαϊκά ελαιόλαδα…

O Σύνδεσμος Ελαιολάδου της Βόρειας Αμερικής (ΝΑΟΟΑ), προειδοποιεί, ότι οι δασμοί που θέλει να επιβάλλει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ σε πολλά ευρωπαϊκά προϊόντα, θα οδηγήσουν μεταξύ άλλων, σε μεγάλη αύξηση της τιμής του εισαγόμενου από την Ε.Ε. έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Η τιμή, που μέχρι και σήμερα κυμαίνεται στα 15 €/μπουκάλι, θα εκτοξευτεί στα 40 €/μπουκάλι. Σοβαρός αντίκτυπος θα υπάρξει και στο σύστημα Δημόσιας Υγείας. Αν μειωθεί κατά 20% η συμμετοχή της Μεσογειακής διατροφής στο τραπέζι του μέσου Αμερικανού πολίτη, τότε θα πρέπει το κράτος να δαπανήσει σχεδόν 17 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως επιπλέον στο σύστημα Υγείας για την θεραπεία χρόνιων παθήσεων. Υπενθυμίζεται, ότι οι Η.Π.Α θεωρούνται ως η πλέον παχύσαρκη χώρα του πλανήτη.

Στο μεταξύ η ΝΑΟΟΑ έχει ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια συλλογής υπογραφών κατά της επιβολής δασμών στο ευρωπαϊκό ελαιόλαδο.

Υπενθυμίζουμε, ότι αντίστοιχος δασμός έχει επιβληθεί στις ισπανικές μαύρες επιτραπέζιες ελιές. Πρόκειται για «επεισόδια» του εμπορικού πολέμου που έχει εδώ και χρόνια ξεσπάσει μεταξύ των κατασκευάστριων εταιρειών αεροπλάνων Boeing και AirBus.

πηγή: olivenews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button