Πελοπόννησος

Απίστευτο βίντεο από δρόμο της Πελοποννήσου: Σμήνος από ψαρόνια ξαναζωντανεύει τον …Χίτσκοκ!

Εικόνες που …ξαναζωντανεύουν «Τα Πουλιά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ αντίκρισαν το πρωί της Πέμπτης διερχόμενοι οδηγοί έξω από το Λυγουριό, όπου αμέτρητα ψαρόνια έκαναν ιδιαίτερη αισθητή την παρουσία τους, ξαφνιάζοντας τους πάντες.

Όπως στην κλασική ταινία θρίλερ του 1963 που εκτυλίσσεται στη Μποντέγκα Μπέι της Καλιφόρνια, έτσι και στην Αργολίδα βλέπουμε τα πτηνά να ορμούν μαζικά στο δρόμο, καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα, με τη διαφορά ότι μάλλον φόβο παρά επιθετική διάθεση έδειξαν απέναντι στους ανθρώπους.

Το θέαμα ήταν ξεχωριστό και άκρως εντυπωσιακό όταν το τεράστιο σμήνος από μεταναστευτικά ψαρόνια έκανε μαζική προσγείωση καλύπτοντας σε πλάτος σχεδόν όλο το δρόμο.

Δείτε το απίστευτο βίντεο:

Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο τον χρόνο στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στη νότια Αυστραλία και στη βόρεια Αμερική. Είναι ένα ιδιαίτερο είδος πουλιών που μπορούν να μιμούνται τους ήχους άλλων πουλιών, ακόμα και την ανθρώπινη ομιλία αν εξημερωθούν.

Δεν τους αρέσει η ζέστη, ούτε το κρύο, και γι’ αυτό τον χειμώνα μεταναστεύουν στη νότια Ευρώπη, φυσικά και στην Ελλάδα. Όταν ταξιδεύουν δημιουργούν ένα σμήνος, στο οποίο υπάρχει απόλυτη οργάνωση και ιεραρχία, και μια υπέροχη «χορευτική» συνολικά κίνηση που είναι ήρεμη, συντονισμένη και κυματιστή. Τα ψαρόνια που βρίσκονται στο πίσω μέρος του σμήνους αντικαθιστούν συχνά αυτά που βρίσκονται στο μπροστά για να ξεκουράζονται. Επίσης όταν παρατηρήσουν κάποια εχθρική κίνηση συσπειρώνονται περισσότερο δημιουργώντας έτσι ένα προστατευτικό τείχος.

 

Βίντεο: Μάνος Σταθόπουλος

πηγή: anagnostis.org

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button