Ελλάδα

Απίστευτο! Πόσους βαθμούς έφτασε η πραγματική θερμοκρασία στην Ελλάδα

Στους 50°C η πραγματική θερμοκρασία της επιφάνειας της γης στην Ελλάδα την Τετάρτη 30 Ιουνίου!

Δορυφορικό χάρτη, που δείχνει τη θερμοκρασία της επιφάνειας της γης στην Ελλάδα και τις γύρω χώρες στις 30 Ιουνίου, δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

Τα δεδομένα του χάρτη, με σκούρο κόκκινο χρώμα, δείχνουν ότι οι επιφανειακές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των βορειοδυτικών  περιοχών της Αθήνας  έφτασαν τους 50°C.

Ειδικότερα πολύ υψηλές θερμοκρασίες, της τάξεως των 50 βαθμών Κελσίου στην επιφάνεια, αποτυπώνονται και στην Θεσσαλία, την Αργολίδα, την Βοιωτία, την Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Δυτική Χαλκιδική, τη νότια Ροδόπη, τη νότια Κρήτη, τα Χανιά, τη Λέσβο και ειδικά στη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Λέσβο, τη Λήμνο, την ανατολική Ρόδο και την Καλαμάτα. Τα σημεία που έχουν χρωματιστεί στο χάρτη με μπλε και φαίνονται στα ελληνοαλβανικά σύνορα και στο εσωτερικό της Αλβανίας  είναι παροδικές συννεφιές.

Ο χάρτης με τις επιφανειακές θερμοκρασίες της Ελλάδας δημιουργήθηκε από τον δορυφόρο Copernicus Sentinel-3 της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, με τη χρήση του μετρητή θερμοκρασίας επιφάνειας θάλασσας και ξηράς που εκείνος διαθέτει.

Ενώ οι καιρικές προβλέψεις στη γη χρησιμοποιούν προβλεπόμενες θερμοκρασίες αέρα, ο δορυφόρος μετρά την πραγματική ποσότητα ενέργειας που εκπέμπεται από τη Γη. Επομένως, αυτός ο χάρτης αντιπροσωπεύει καλύτερα την πραγματική θερμοκρασία της επιφάνειας της γης.

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία σημειώνει, πάντως, πως οι υψηλές θερμοκρασίες που έπληξαν την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο της Ακρόπολης, μνημείο το οποίο επισκέπτονται οι περισσότεροι τουρίστες που ταξιδεύουν στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button