Κόσμος

Απίστευτο! Σαουδάραβας κατέβηκε με τη Maserati του τα εμβληματικά Ισπανικά Σκαλοπάτια της Ρώμης [βίντεο]

Για πρόκληση φθορών σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς συνελήφθη Σαουδάραβας στην Ρώμη που κατέβηκε με Maserati τα περίφημα Ισπανικά καλιά.

Όταν βρίσκεστε στη Ρώμη, μην οδηγείτε το φανταχτερό σπορ αυτοκίνητό σας σε ιστορικές σκάλες. Αυτή η συμβουλή προφανώς δεν εισακούστηκε από έναν άνδρα ο οποίος αυτή την εβδομάδα που κατέβηκε με τη νοικιασμένη Maserati του τα Ισπανικά Σκαλοπάτια της πόλης και συγκεκριμένα στο Trinity dei Monti και τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση ζημιών στο μνημείο, σύμφωνα με την αστυνομία της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ο 37χρονος υπήκοος Σαουδικής Αραβίας που κατηγορείται ότι βρισκόταν πίσω από το τιμόνι της Maserati, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου αφού η αστυνομία τον αναγνώρισε μέσω της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων από εικόνες του οχήματος που κατέγραψαν οι κάμερες παρακολούθησης.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένη φθορά πολιτιστικής κληρονομιάς και μνημείων.

Βίντεο: Η στιγμή που Σαουδάραβας κατεβαίνει τα εμβληματικά Ισπανικά Σκαλιά στη Ρώμη με Maserati

Το βίντεο από το περιστατικό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνει τη Maserati να κινείται στον πεζόδρομο πάνω από τα σκαλιά τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το αυτοκίνητο κατεβαίνει την πρώτη σκάλα και μετά σταματά. Στη συνέχεια φαίνεται κάποιος να βγαίνει από το όχημα και να επιθεωρεί την κατάστασή του.

Το αυτοκίνητο έσπασε το 16ο και 29ο σκαλοπάτι της δεξιάς σκάλας που ανεβαίνει από την Piazza di Spagna, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρώμης.

Ορισμένα μαρμάρινα θραύσματα επανακολλήθηκαν προσωρινά «προκειμένου να επιτραπεί η άμεση επαναλειτουργία για τη διέλευση των πεζών», ανέφεραν.

Θα χρειαστούν περισσότερες εργασίες «για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σκαλοπατιών με την αντικατάσταση των σπασμένων τμημάτων, με μπλοκ τραβερτίνης που, από άποψη χρώματος και υλικών χαρακτηριστικών, είναι συμβατά» με τα κατεστραμμένα σκαλοπάτια.

Οι τεχνικοί της πολιτιστικής κληρονομιάς αξιολογούν την οικονομική ζημία του ατυχήματος, λαμβάνοντας υπόψη ότι διαπίστωσαν επίσης «εκτεταμένες φθορές, γρατζουνιές και εκδορές και στις δύο ράμπες του δεύτερου επιπέδου, που αποδίδονται στο ίδιο γεγονός», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα Ισπανικά Σκαλοπάτια είναι από τα πιο διάσημα μνημεία της Ρώμης. Οφείλουν το όνομά τους στην ισπανική πρεσβεία στην Αγία Έδρα που φιλοξενείται σε ένα παλάτσο στην πλατεία από κάτω.

Το 2015, τα σκαλοπάτια υποβλήθηκαν σε διετή αποκατάσταση που κόστισε 1,5 εκατ. ευρώ (1,6 εκατ. δολάρια), με τη χορηγία του οίκου κοσμημάτων Bulgari, ο οποίος έχει το flagship του στην κοντινή Via dei Condotti.

Τα Ισπανικά Σκαλοπάτια έχουν χρησιμεύσει ως σκηνικό για σκηνές σε αμέτρητες ταινίες, με πιο χαρακτηριστική την ταινία “Roman Holiday” του 1953 με πρωταγωνιστές την Όντρεϊ Χέπμπορν και τον Γκρέγκορι Πεκ.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button