Ελλάδα

Απατεώνας γαμπρός στη Λάρισα με αδυναμίες στις πλούσιες χήρες

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ-ΓΑΜΟΣ


Απάτη με έναν… πολυμήχανο γαμπρό αποκαλύφθηκε στη Λάρισα. Παρουσιαζόταν με κοστούμι και μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο για μεγάλες συμφωνίες.

Έκανε πως είχε σχέσεις με πολυεθνικές εταιρίες και πως μπορούσε να έχει απευθείας πρόσβαση στον διοικητή μεγάλες τράπεζας, αλλά και σε γνωστούς πολιτικούς. Υποσχόταν άμεσες λύσεις και διορισμούς. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να παρουσιαστεί και ως υποψήφιος γαμπρός αλλά στο φινάλε δεν πήρε τη νύφη αλλά τα χρήματά της και εξαφανίστηκε.

Ο λόγος για έναν 58χρονο Φαρσαλινό που κατάφερε με διάφορους τρόπους να εξαπατήσει αρκετούς Λαρισαίους και Λαρισαίες αποσπώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Το «σενάριο» από περίπτωση σε περίπτωση ήταν διαφορετικό και όλα κατατέθηκαν σε δικαστήριο της Λάρισας από το οποίο και καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών, όπως γράφει η εφημερίδα «Ελευθερία».

«Μου συστήθηκε ως χωρισμένος σε γραφείο γνωριμιών. Εγώ έψαχνα να βρω σύζυγο» είπε η χήρα που την έπεισε πως θα την παντρευτεί.

«Με ψάρεψε και έμαθε την οικονομική μου κατάσταση. Μου το έπαιζε άνετος και οικονομικά ανεξάρτητος. Πήγαμε σε μεγάλο ξενοδοχείο των Αθηνών και παρήγγειλε τζιπ αλλά τάχα δεν του έκανε το χρώμα. Πήγαμε σε μια άλλη παραλιακή περιοχή για να πουλήσει ένα ξενοδοχείο, αλλά δεν είχε να πληρώσει τα συμβόλαια.  Μου σύστησε και τον πατέρα του και ήρθαν στο σπίτι μου να με ζητήσουν μαζί. Είχε λουλούδια και τούρτα. Μου έδειχνε διάφορες περιοχές και μου έλεγε πως είχε χωράφια, οικόπεδα και ακίνητα» είπε η γυναίκα στο δικαστήριο.

Όπως ανέφερε: «Μετά από κάποιες ημέρες άρχισε να μου ζητάει χρήματα. Τη μια φορά μου ζητούσε 15.000 την άλλη 25.000. Είχε μεγάλη πειθώ και με παρέσυρε».

Όμως κάποια στιγμή άρχισαν τα προβλήματα καθώς ως γνωστόν όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος «Όταν άρχισα να του ζητάω τα λεφτά, τότε άρχισα να το ψυλλιάζομαι». Κι έτσι ο γαμπρός έγινε… καπνός.

Κατά τη διάρκεια ωστόσο της γνωριμίας αυτής δεν του έφτανε η… νύφη αλλά «εξαπάτησε» και την κόρη της. Της συστήθηκε ως μεγαλομέτοχος σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρία και πως είχε υψηλές γνωριμίες με προέδρους κομμάτων αλλά και διοικητές τραπεζών.

«Μου υποσχέθηκε πως θα διοριστώ στο δημόσιο, ενώ παράλληλα μου ζήτησε να επενδύσω χρήματα μιλώντας για γρήγορο τόκο», είπε η γυναίκα.

Σε μια άλλη περίπτωση ζητούσε υπάλληλο για γραφείο. Ενδιαφέρθηκε μια κυρία και έδωσαν ραντεβού. «Με περίμενε με κοστούμι έξω από μεγάλο ξενοδοχείο της Λάρισας» χήρα και εκείνη. Της υποσχέθηκε δουλειά ενώ παράλληλα «μιλούσε στο τηλέφωνο και μετέφερε λεφτά κάνοντας χρηματιστηριακές συναλλαγές. Μου μίλησε για τη σχέση που διατηρεί με διοικητή Τράπεζας και μου υποσχέθηκε πως θα βοηθήσει την κόρη μου που έδινε εξετάσεις». Έτσι την έπεισε και της πήρε χρήματα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι περιπτώσεις που ακούστηκαν ήταν πολλές και όλες με ευφάνταστο τρόπο ενώ το ίδιο «πλούσιες» ήταν και οι καταθέσεις αρκετών μαρτύρων.

Ο 58χρονος που εκπροσωπούνταν από πληρεξούσιο δικηγόρο κρίθηκε ένοχος για την πράξη της απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών, ενώ του αφαιρέθηκε ο χρόνος της προσωρινής του κράτησης που ήταν περίπου 10 μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button