Ελλάδα

Απορρίφθηκε η νέα αίτηση αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών

Απορρίφθηκε από την τουρκική Δικαιοσύνη και το τρίτο αίτημα για αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί 55 και πλέον ημέρες στην Αδριανούπολη. Το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο ενστόλων δεν έχει οριστικοποιηθεί, παρά τον χρόνο που έχει παρέλθει, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέδεσε άμεσα την απελευθέρωση των δύο προφυλακισμένων στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες.
Ο Άρειος Πάγος έχει απαγορεύσει τελεσίδικα την έκδοση των οκτώ στην πατρίδα τους, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα της Άγκυρας, ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας εξετάζει το αίτημά τους για χορήγηση ασύλου. Η απόφαση αναμένεται τον Μάιο.
Η κυβέρνηση έχει απορρίψει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο εξίσωσης και ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων με τους δύο προφυλακισμένους Έλληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν επειδή βρέθηκαν στην τουρκική πλευρά των συνόρων στην περιοχή του Έβρου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καλέσει την Άγκυρα να λύσει το ζήτημα σε συνεννόηση με την Αθήνα. Τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η ΕΕ έχουν απορρίψει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι οι δύο Έλληνες συνιστούσαν απειλή.
Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button