Lifestyle

Απο τι κινδυνεύουμε αν βλέπουμε πολλές ώρες τηλεόραση

Οι Βρετανοί, κυρίως άνω των 40 ετών, παιρνούν πάνω από 3 ώρες μπροστά στην τηλεόραση. Και εμείς δεν διαφέρουμε και πολύ, και αν προσθέσετε και τις ώρες που παιρνάμε μπροστά από οθόνες γενικά τότε η παρακάτω έρευνα θα σας ταρακουνήσει.

4 ώρες συνεχόμενης παρακολούθησης τηλεόρασης, αυξάνει τον κίνδυνο θρομβώσεων κατά 35%. Αν μείωσουμε τις ώρες σε 2μιση και λιγότερο, τότε ο κίνδυνος μειώνεται αισθητά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Σετόρ Κουνούτσορ του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό προληπτικής καρδιολογίας «European Journal of Preventive Cardiology» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, μελέτησαν 132.000 ανθρώπους άνω των 40 ετών.

Η διάρκεια της έρευνας κράτησε 5 χρόνια και τα αποτελέσματα χτυπούν καμπανάκι σε όσους έχουν γίνει ένα με τον καναπέ και το κρεβάτι.

Οι θρομβώσεις προκαλούν 50.000 θανάτους στην Ελλάδα και 500.000 στην Ευρώπη, ετησίως.

Αν δεν μπορείτε να κόψετε τη συνήθεια της τηλεόρασης, θα πρέπει να κάνετε διαλλείματα άνω των δέκα λεπτών κάθε μισή ώρα.

Θα πρέπει να κάνετε κινήσεις ώστε να ενεργοποιείται το σώμα σας που πέφτει σε αδράνεια την ώρα της τηλεόρασης.

Ο κίνδυνος θρομβώσεων αυξάνεται για όσους βλέπουν 4 ώρες τηλεόραση και περνούν πάνω από 6 ώρες σε ένα γραφείο. Η άθληση και η γυμναστική είναι μόνόδρομος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button