Ελλάδα

Απόγνωση για τους λογαριασμούς ρεύματος: Τρέχουν για διακανονισμό οι καταναλωτές

Εξοντωτικοί είναι οι λογαριασμοί ρεύματος που καταφτάνουν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Πολλοί είναι οι πολίτες που καταγγέλλουν ότι τα ποσά που φτάνουν στον φάκελο είναι αδύνατον να πληρωθούν και η μόνη λύση που τους απομένει είναι ο διακανονισμός της οφειλής.

Οι μεγάλοι ιδιωτικοί πάροχοι κάνουν διακανονισμούς από τρεις έως πέντε μηνιαίες δόσεις, ενώ η ΔΕΗ εφαρμόζει το πρόγραμμα ρύθμισης μέχρι 24 μηνιαίες δόσεις, ωστόσο πρώτα δίνεται προκαταβολή.

Συγκεκριμένα για τη ΔΕΗ, ο διακανονισμός γίνεται σε οκτώ δόσεις για οφειλές από 500 έως 1.000 ευρώ, ενώ για οφειλές ποσών πάνω από 3.000 ευρώ γίνεται έως 18 ή 24 δόσεις.

Απίστευτα ποσά στους λογαριασμούς ρεύματος

Μιλώντας το σήμερα πρωί στο MEGA, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα αναφέρθηκε στις καταγγελίες πολιτών.

«Ρήτρα αναπροσαρμογής, οι λογαριασμοί είναι εξοντωτικοί, και πολύς κόσμος ψάχνει πώς μπορεί να αντιδράσει και να προστατευθεί. Η ΔΕΗ έχει το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα όταν δεν πληρωθεί, μόνο το κοινωνικό τιμολόγιο υπόκειται σε μία έξτρα ρύθμιση» δήλωσε η ίδια και πρόσθεσε:

«Υπάρχει λογαριασμός με 53.000 ευρώ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής σε αγρότη ο οποίος δεν ξέρει τι να κάνει».

Από την άλλη, ο κ. Μιχάλης, κατήγγειλε αδιανόητη αύξηση στον λογαριασμό ρεύματος της κόρης του που είναι φοιτήτρια.

«Ήρθε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός της κόρης μου του τετραμήνου, 1.400 ευρώ μόνο η ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ συνολικά πλήρωνε παλαιότερα μέχρι 120 ευρώ».

Άλλη περίπτωση πολίτη, που καταγγέλλει ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής ήρθε 800 ευρώ.

«Μόνο εγκεφαλικό δεν έπαθα όταν είδα τον λογαριασμό. Πλήρωνα γύρω στα μέχρι 120 ευρώ και τώρα ο λογαριασμός ήρθε 1.480 ευρώ. Η ρήτρα αναπροσαρμογής ήρθε 800 ευρώ» δήλωσε μια γυναίκα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button