ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Απόλυτα πετυχημένες οι καινοτόμες παρουσιάσεις στην ημέρα μαθητικής δημιουργίας στην Κυπαρισσία [εικόνες]

0


ΑΠΟΛΥΤΑ πετυχημένες ήταν οι παρουσιάσεις των προγραμμάτων από σχολεία της Κυπαρισσίας και το Δωρίου στα πλαίσια της ημέρας Γιορτής Μαθητικής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου της πόλης, όπου ξεχώρισε η εξωστρέφεια της μαθητικής κοινότητας από το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας., το ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας και το Γυμνάσιο Δωρίου.
Το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας παρουσίασε τις δράσεις : «Στα βήματα του πολιτισμού και της ιστορίας των Ιωαννίνων» (Πολιτιστικών θεμάτων) με Συντονίστριες καθηγήτριες Βασιλική Κάρμη, Γεωργία Πανταζοπούλου, Παναγιώτα Τζαβέλλα, Σοφία Αυγουστίνου, Βασιλική Ξένου.
Την ενότητα: «Μοναστήρια της χώρας μας και ο ρόλος που διαδραμάτισαν στην ιστορία» (Πολιτιστικών θεμάτων) με Συντονιστές καθηγητές Βασιλική Ξένου, Σωτήρης Καρούμπαλης, Γιώργος Φωτεινόπουλος, Δέσποινα Θεοδοσάκη, Φραγκίσκα Ζάρπα, «Γνωρίζω τους λαούς της Ευρώπης» (Πολιτιστικών θεμάτων) με Συντονιστές καθηγητές Αθηνά Δρεκόλια, Μαρίκα Καραμπά, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Βασίλης Παναγόπουλος, Παναγιώτα Τζαβέλλα και το εξαιρετικό πρόγραμμα «Επαγγέλματα στην περίοδο της κρίσης» (Αγωγής σταδιοδρομίας). με Συντονιστές καθηγητές Γιώργος Τσάλτας, Αλεξάνδρα Γκότση, Αναστασία Μπακολιά, Γιάννης Μητσιάνης.
Το Γυμνάσιο Δωρίου παρουσίασε την θεματική ενότητα: «Μεσσηνία: Μυθολογία και φυσικό περιβάλλον» (Περιβαλλοντικής αγωγής). Συντονιστές καθηγητές π. Ευάγγελος Σίμος, Δήμητρα Χαντζή, Γεωργία Φατούρου.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ξεχωριστές οι δράσεις από 2ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Μεσσηνίας του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας με θέμα: «Παραδοσιακοί χοροί της Ελλάδας» (Πολιτιστικών θεμάτων) και Συντονιστές καθηγητές Βασιλική Αργυροπούλου, Γιώργος Παπασταθόπουλος, Κ. Αρβανίτη καθώς και το δεύτερο πρόγραμμα απ΄οτο 2ο Ε.Κ. Μεσσηνίας του ΕΠΑΛ: «Δημιουργούμε ένα σχολείο πιο ελκυστικό» (Πολιτιστικών θεμάτων) με Συντονιστές καθηγητές Γιώργος Παπασταθόπουλος, Βασιλική Αργυροπούλου.
Στο τέλος το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας παρουσίασε για 6η φορά: «Δράσεις φιλαναγνωσίας» (Πολιτιστικών θεμάτων) με Συντονιστές καθηγητές Δέσποινα Θεοδοσάκη, Γιώργος Τσάλτας, Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, καθώς η δράση αυτή εκτός από την Δανειστική βιβλιοθήκη έχει αποσπάσει βραβεία φέτος.
ΟΤΑΝ Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ
Για τις δράσεις του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας οι καθηγήτριες Βάσω Αργυροπούλου και Κ. Αρβανίτη τόνισαν ότι ο σκοπός των 2 προγραμμάτων για την ελληνική δημοτική παράδοση και την ενότητα για ένα πιο ελκυστικό σχολείο με περιβαλλοντικές δράσεις από μαθητές, ήταν να αναδειχθεί η διατήρηση της ελληνικής δημοτικής παράδοσης μέσω των παραδοσιακών χορών, ενώ το δεύτερο πρόγραμμα αφορά δράσεις εξωραισμού με τους μαθητές να αναλαμβάνουν δράσεις αναβάθμισης αισθητικού περιεχομένου, ελπίζοντας ότι του χρόνου θα έχουμε την αμέριστη αρωγή του Δήμου. Οι δύο ενότητες χειροκροτήθηκαν αποτελώντας ένα κίνητρο για τα παιδιά να ασχοληθούν με το σχολείο τους.
Ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων του Νομού κ. Γιάννης Σόλαρης δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσίαση των δράσεων δίνοντας συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες με τους εκπαιδευτικούς, προσθέτοντας ότι σε καιρούς κρίσης μετρά η πνευματική καλλιέργεια των μαθητών στη τέχνη και το πολιτισμό δημιουργώντας εξωστρέφεια για να έχουν δύναμη στην ζωή τους…
Τις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Γιώργος Θεοδωρόπουλος με τον υποδιευθυντή κ. Σωτήρη Καρούμπαλη, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας κ. Δημήτρης Δράκος, εκπρόσωπος της περιφέρειας Πελοποννήσου στον άψογο χώρο του αμφιθεάτρου Γυμνασίου Κυπαρισσίας που προσφέρεται για τέτοιες εκδηλώσεις. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

1

2

3

4

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button