Τοπικά ΝέαΧώρα

Από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου το φετινό πανηγύρι στη Χώρα

ΝΜ 077


Από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φετινό πανηγύρι, η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη στη Χώρα. Η περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη θα γίνει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου. Αυτό ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύλου – Νέστορος, αποδεχόμενη την εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας.
Σύμφωνα με την απόφαση: Χώροι λειτουργίας της εμποροπανήγυρης Χώρας για φέτος ορίζονται οι οδοί: Αντωναροπούλου, Στρατηγοπούλου, Λάσκου Δούρου, Σπέντζα, Κοκκέβη και τμήμα της οδού Καρόλου Μπλέγκεν πλησίον της κεντρικής πλατείας. Στο χώρο που πραγματοποιείται η δημοτική αγορά παραγωγών θα αναπτυχθεί το λούνα παρκ. Μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Παιδικό Σταθμό δεν θα αναπτυχθεί κανένα παράπηγμα, ούτε τουαλέτες.
Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε, μεταξύ άλλων: Oι τιμές ενοικίασης των θέσεων να παραμείνουν οι ίδιες ακριβώς με αυτές που ήταν και πέρυσι. Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψησταριές) η τιμή θα καθορίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνουν. Αν υπάρξει ενδιαφέρον για τοποθέτηση βιβλίων αυτό θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Χώρας, δωρεάν. Τα έσοδα της εμποροπανήγυρης θα διατεθούν αποκλειστικά στη Δημοτική Κοινότητα Χώρας, για διάφορες δραστηριότητες και έργα. Επίσης, εγκρίθηκε: Να ζητηθεί εγγράφως έκτακτη αστυνόμευση την περίοδο αυτή από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, λόγω των πολλών επισκεπτών κι επαγγελματιών της εμποροπανήγυρης. Να τοποθετηθούν και με σωστή κατανομή όσο το δυνατόν περισσότερες χημικές τουαλέτες από άλλες χρονιές, μακριά από σχολεία – ιατρεία, για να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής. Οσον αφορά το οικονομικό κομμάτι της εμποροπανήγυρης, οι ενοικιαστές των παραπηγμάτων θα πρέπει να εξοφλήσουν προς το δήμο τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και κατόπιν να τους παραχωρηθεί ο χώρος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.