Αγροτικά

Από 2,80 έως 3 ευρώ το λάδι στη Μεσσηνία

Αδειάζουν τα αποθέματα και μπαίνουν στην Κορωνέικη από βδομάδα

Με το Μαυρολίσιο να έχει ανοίξει την αυλαία και για τους Μεσσήνιους παραγωγούς στις νότιες περιοχές της Πυλίας, οι τιμές που ακούγονται για περιορισμένες ακόμη ποσότητες είναι από 2,80 έως 3 ευρώ, κατά τι χαμηλότερες από την περσινή έναρξη στα 3,10 ευρώ.

«Θα δούμε αν αυτό θα αποτελέσει δείκτη σε επίπεδο προβολής τον επόμενο μήνα ή δίμηνο» ανέφερε ο Γιάννης Πάζιος, γεν. διευθυντής της Ένωσης Μεσσηνίας μιλώντας στην εφημερίδα “Υπαιθρος”, αφού από βδομάδα οι παραγωγοί αναμένεται να μπουν σταδιακά και στη συγκομιδή της Κορωνέικης.

Σε επίπεδο παραγωγής, παρενιαυτοφορία, ανομβρία, αλλά και ο καύσωνας του Μαΐου, άφησαν το αποτύπωμά τους κυρίως στην Κορωνέικη, ενώ δεν έλειψαν και καταστροφές από κυκλώνες που σημειώθηκαν σε περιοχές των Γαργαλιάνων και της ορεινής Μεσσήνης. «Φέτος, θα δούμε αν θα πιάσουμε τους 50.000 τόνους ελαιολάδου», εκτίμησε ο ίδιος, σε σύγκριση με τους περισσότερους από 70.000 τόνους της περσινής παραγωγής.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις περσινές ποσότητες, τα αποθέματα έχουν σχεδόν αδειάσει από τις πράξεις του τελευταίου διμήνου, σε τιμές που διατηρήθηκαν στα 2,25 και 2,35 ευρώ/κιλό αντίστοιχα για το έξτρα παρθένο και το ΠΟΠ ελαιόλαδο της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button