Εκλογές 2019Τοπικά Νέα

Αρχές και θέσεις παρουσίασε η Χάιδω Παναγιωτοπούλου: Όρεξη για δουλειά & καθημερινή παρουσία δίπλα στον πολίτη! [εικόνες – βίντεο]

ΟΛΑ ΑΛΛΙΩΣ για την Τριφυλία

Παρουσία πλήθους πολιτών της Τριφυλίας πραγματοποιήθηκε η «επίσημη πρώτη» της υποψήφιας δημάρχου Τριφυλίας, Χάιδως Παναγιωτοπούλου, το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαρτίου στα Φιλιατρά. Η υποψήφια δήμαρχος παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού της «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια», που περιστρέφονται γύρω από την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών Τριφυλίας και την εξάλειψη των παθογενειών του δήμου, ενώ προβλήθηκε και ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ με αναφορά στα προβλήματα, αλλά και στις δυνατότητες της Τριφυλίας.

Στην αρχή της ομιλίας της η κα Παναγιωτοπούλου έκανε ειδική αναφορά στα Φιλιατρά, αναφέροντας τα πλεονεκτήματα της πόλης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε προβλήματα που λιμνάζουν εδώ και δεκαετίες στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών.

Σύμφωνα με την κα Παναγιωτοπούλου, οι επτά αρχές της νέας παράταξης για τον δήμο Τριφυλίας είναι, η όρεξη για δουλειά, η καθημερινή παρουσία δίπλα στον πολίτη, ο διάλογος και η συνεργασια με όλους του συλλόγους και τους ιδιώτες, -το σχέδιο, οι θέσεις-, οι προτάσεις, η ομαδικότητα, η οργάνωση και τέλος η αποελεσματικόητα.

Η υποψήφια δήμαρχος, παρουσίασε τους 14 άξονες πολιτικής οι οποίες, όπως σημείωσε, αποτελούν δεσμεύσεις και στόχους του προγράμματος προκειμένου οι πόλεις και τα χωριά του δήμου να γίνουν ζωντανές και φιλόξενες.

Αυτές έχουν ως εξής :

 1. Ο Πολιτισμός, που μας λείπει, στην καθημερινότητα.

Τι σημαίνει αυτό ;

α)  Πόλεις και χωριά, παραλίες, δρόμοι και πλατείες  καθαρά από άκρη σε άκρη:

με εργαλεία τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δήμου,

με την ενίσχυση εξειδικευμένων συνεργείων καθαριότητας

με την  έναρξη διαδικασίας ανακύκλωσης και την προώθηση της κουλτούρας της ανακύκλωσης

με την αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών.

β) Πόλεις και χωριά προσβάσιμα από όλους, με ασφαλή, λειτουργικά  οδικά δίκτυα

γ) Βελτίωση της σηματοδότησης των οδικών δικτύων μας, όπου αυτή δεν επιτυγχάνει το στόχο της.

δ)  Δέσμευση για ανάπλαση κάθε χρόνο σημαντικού μέρους των πεζοδρομίων

ε) Αλλαγή των δικτύων ύδρευσης όπου χρειάζεται σε όλες τις δημοτικές ενότητες, και σύνδεση των νέων δικτύων όπου δεν έχουν συνδεθεί έως σήμερα με τις κατοικίες.

στ) Ανάπλαση της αστικής και  αγροτικής οδοποιίας

ζ) Καθαρισμός  εγκαίρως των υπαρχόντων τάφρων απορροής των  ομβρίων υδάτων

θ) Επαρκής φωτισμός στις πόλεις και τα χωριά μας

 1. Οι Ζωντανές Πόλεις και Χωριά.

Με σύγχρονες προδιαγραφές για παιδικές χαρές, σημεία ελεύθερης πρόσβασης WiFi, χώρους άθλησης και ποδηλατόδρομους, δημοτικά ιατρεία, δημοτικά κτηνιατρεία

 

 1. Οι Σύγχρονες πόλεις.

Σχεδιάζουμε την ενίσχυση των ψηφιακών δημοτικών υπηρεσιών με στόχο λιγότερες επισκέψεις στον δήμο, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση, ασύρματο δίκτυο σε σχολεία, πλατείες, τουριστικούς χώρους.

 1. Η Πόλη που απαντάει στις ανάγκες όλων

Ισόρροπη κατανομή σε όλες τις  πόλεις και τα χωριά μας.

Κοινωνική πολιτική με διεύρυνση υπηρεσιών και ωφελουμένων, βέλτιστη διαχείριση πόρων, συντονισμό εμπλεκόμενων φορέων και δημιουργία νέων δομών.

 1. Η Τριφυλία να γίνει επενδυτικός προορισμός

Σχεδιάζουμε τη δημιουργία φορέα που θα προωθεί τις επενδυτικές ευκαιρίες της πόλης. Αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων με παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης,  την ενδυνάμωση των τοπικών αγορών, τη διευρυμένη και ευέλικτη εφαρμογή του μέτρου των ανοιχτών κέντρων εμπορίου.

 1. Η Τουριστική ανάπτυξη

Επισκέπτης σημαίνει προσωρινός κάτοικος. Σεβασμός και εξυπηρέτηση σε κάθε επίπεδο. Δημιουργία δομής διαχείρισης προορισμού της πόλης, προώθηση δράσεων προβολής θεματικών μορφών τουρισμού, δικτύωση και ενεργοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Τριφυλίας. Τουριστική ανάπτυξη σε ισορροπία με τη ζωή των πόλεων και των χωριών μας,  με Θεσμοθέτηση πλαισίου βραχυχρόνιων μισθώσεων. Δημιουργία Υποδομών και Ανάπτυξη Αγροτουρισμού

 1. Η Ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας

Με τον εκσυχρονισμό των αγροτών και των κτηνοτρόφων κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα,  την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας, την δημιουργία Γεωργικής Σχολής, με σεμινάρια και εκθέσεις προβολής των τοπικών προϊόντων τόσο στο Δήμο μας, όσο και σε όλες τις χώρες του κόσμου.

 1. Η επίθεση πολιτισμού

Οραματιζόμαστε την Τριφυλία βασικό κέντρο πολιτισμού, αρχαίου και σύγχρονου. Με εξωστρέφεια και ανάπτυξη των εμβληματικών  υποδομών του δήμου, αρχαιολογικών χώρων του Δήμου, των μουσείων του Δήμου (Λαογραφικών,  Φωτογραφίας Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου) Με την ενίσχυση, διασύνδεση και προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής και τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών στις πόλεις και στα χωριά όλο τον χρόνο.

 1. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός.

 Πρόσβαση όλων στον αθλητισμό με δημιουργία νέων και βελτίωση υφιστάμενων αθλητικών υποδομών, ισόρροπα και στις τρείς πόλεις και στα χωριά μας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε τόπου.

 1. Η Νέα φιλοσοφία διοίκησης.

Θέτουμε συγκεκριμένους στόχους και κάνουμε τη λογοδοσία καθημερινή πρακτική, με δείκτες απόδοσης ανά τομέα πολιτικής, κοστολογημένες δράσεις, μετρήσιμα αποτελέσματα και αξιολόγηση των έργων από τους ίδιους τους δημότες. Σχεδιάζουμε μέτρα για την πραγματική ανταποδοτικότητα φόρων και τελών για κατοίκους και επισκέπτες, άνοιγμα του δήμου στις έξι δημοτικές ενότητες με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, μέσων και πόρων. Θέλουμε να δώσουμε τον λόγο στις τοπικές κοινότητες με την ενίσχυση του συμμετοχικού σχεδιασμού και την εφαρμογή πρότυπου ανάπτυξης πόλεων και χωριών όλου του Δήμου μας. Πιστεύουμε ακράδαντα στην μεταβίβαση όσο το δυνατό περισσοτέρων, αποφασιστικών  αρμοδιοτήτων στις τοπικές κοινότητες!

 

 1. Η πόλη ανήκει στην πόλη.

Για να γίνει ο Δήμος Τριφυλίας πραγματικά αρμόδιος για τα ζητήματα του,  διεκδικούμε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων για τη διαχείριση όλων των κοινόχρηστων χώρων και δρόμων στα όρια του δήμου. Διεκδίκηση από το κεντρικό κράτος θεσμοθετημένων πόρων για έργα ανάπτυξης και επενδύσεις. 

 1. Η Διεκδίκηση Πόρων και Έργα Υποδομών

Με την δημιουργία  επιστημονικής και εξειδικευμένης ομάδας με αποκλειστικό αντικείμενο απασχόλησης την διεύρυνση χρηματοδοτικών πηγών, σχεδιασμό νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, διεκδίκηση και ενεργητική αξιοποίηση πόρων ΕΣΠΑ και Εθνικών Πόρων

 

 1. Τα λιμάνια μας, ανήκουν στον Δήμο μας.

 

Όπως είπε, δεν πρόκειται απλά για τις αρχές και τις θέσεις του συνδυασμού , αλλά για δεσμεύσεις. «Είναι ο φάρος που θα οδηγεί τα βήματά μας στις πρώτες ήμερες της διοίκησής μας! Θα είναι ο οδηγός μας στην Τριφυλία της επόμενης ημέρας, το διαβατήριο μας για το αυριο του τόπου μας! Ένα αύριο που σας κοιτώ στα μάτια και σας ξεκαθαρίζω ότι θα δουλέψω σκληρά μαζί σας ως Δήμαρχος για να το εγγυηθούμε και να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας! Γιατί στην τελική ο κόσμος απαιτεί συγκεκριμένα πράγματα από τους εκάστοτε Δημάρχους που επιλέγει και εμείς σε αυτό επιβάλλεται να δείξουμε σεβασμό και συνεπεία!», είπε χαρακτηριστικά η κα Παναγιωτοπούλου.

Καταλήγοντας σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής: «Για έμενα, ο Δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα αλλά δέσμευση!Ο Δήμαρχος πρέπει να  είναι υπεύθυνος για όλα, να είναι υπόλογος για όλα ( εξ ου και η λαϊκή ρήση,  τα παράπονά σας στο Δήμαρχο)  και να δίνει όλες τις μάχες. Μπορεί να μην τις κερδίσει όλες αλλά πρέπει να τις δώσει όλες. Πρέπει να ξυπνάει πρώτος στην πόλη και να κοιμάται τελευταίος. Ο καλός Δήμαρχος είναι αυτός που ασχολείται με θέματα της καθημερινότητας, με τον πολιτισμό της καθημερινότητας! Η  αλήθεια είναι ότι τα έχουμε μπερδέψει στον Δήμο μας την τελευταία δεκαετία, εδώ και πολλά χρόνια όλοι πληρώνουμε το λογαριασμό ακριβώς επειδή κάποιοι δεν καταδέχονται να ασχοληθούν με τη «χαμηλή πολιτική» και να κάνουν τη λάντζα. Όλα αυτά τα μικρά, όμως, είναι που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα. Από τον καθαρισμό της γράνας και την συντήρηση του δρόμου στην Καλλίτσαινα έως την ακατάλληλη δεξαμενή στη Βάλτα. Το αξίζουν οι γονείς μας και οι παππούδες μας που μας μεταλαμπαδεύσαν αρχές, αξίες άλλα και αγάπη για τα χωριά και τις πόλεις μας, το αξιζουν οι επόμενες γενιές, τα παιδιά μας, που θέλουμε και μπορούμε να τα κρατήσουμε εδώ και να εξασφαλίσουμε την πρόοδο και ευημερία τους. Γιατι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο το αξίζετε όλοι εσείς , το αξιζουμε όλοι εμείς, που σήμερα βροντοφωνάζουμε από εδώ από τα Φιλιατρά ένα μεγάλο ΝΑΙ στην αλλαγή, στην ανατροπή, σε ένα καλύτερο αύριο, ένα αύριο γεμάτο φώς, σκληρή δουλειά καθημερινή προσπάθεια και αποτέλεσμα παντού! Παμε λοιπόν όλοι μαζί, συνοδοιπόροι στο όμορφο αυτό ταξίδι που ξεκινάει για την Τριφυλία μας, για τα χωριά μας, για τις πόλεις μας, για το αύριο των παιδιών μας! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  στις 26 Μαίου κανουμε την Τριφυλιά Πρωταγωνίστρια! Ξεκινάμε!».

Το παρών στην παρουσίαση έδωσαν και πολλοί συνάδελφοι της κας Παναγιωτοπούλου, οι οποίοι έσπευσαν μετά την ομιλία της να της δώσουν συγχαρητήρια, όπως άλλωστε έκαναν και οι παρευρισκόμενοι στην κατάμεστη αίθουσα του CINELUX στα Φιλιατρά.

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.