Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Ασκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή στην Πύλο

LIMPA


Άσκηση καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης πραγματοποιεί τη Δευτέρα στο λιμάνι της Πύλου το Λιμενικό, με σκοπό την αξιολόγηση του βαθμού ενεργοποίησης του Τοπικού Σχεδίου Εκτάκτου Ανάγκης που συνίσταται αφενός, στη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του προσωπικού, των φορέων που εμπλέκονται στην εφαρμογή του και στον εντοπισμό τυχόν αδυναμιών και αφετέρου, στην αξιολόγηση των ενεργειών και τη λήψη μέτρων για την βελτιστοποίηση ενεργοποίησης του Σχεδίου αυτού.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Σύμφωνα με το σενάριο, στις 6:45 το πρωί της Δευτέρας, η υπηρεσία θα ενημερωθεί από τον κυβερνήτη πλοίου Σημαίας Παναμά που ελλιμενίζεται στο λιμένα της Πύλου, πως υπάρχουν διάσπαρτες κηλίδες και ρύπανση από μίγματα πετρελαιοειδών, σε θαλάσσια επιφάνεια εντός του όρμου Ναβαρίνου. Πιθανολογείται η πρόκλησή της, κατά την διάρκεια διαδικασίας πετρέλευσης του «Νέστωρ», το οποίο είχε καταπλεύσει μια ημέρα νωρίτερα και απέπλευσε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Ενημερώνεται  Λιμενική Αρχή επόμενου Λιμένα κατάπλου του πλοίου, για λήψη δειγμάτων από τα καύσιμα, ενώ διαπιστώνεται και περαιτέρω η προσβολή ακτών στο νότιο τμήμα νησίδας Χελωνήσι. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ έντασης 3-4μποφόρ και θα ενημερωθούν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στην καταπολέμηση ρύπανσης για συνδρομή προσωπικού μέσων και υλικών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button