Ελλάδα

Αστεροσκοπείο: Τελευταίες εκτιμήσεις για τα καμένα – 76.150 στρέμματα στην Αττική και 197.940 στην Εύβοια

Ανανεωμένες εκτιμήσεις των καμένων εκτάσεων στη Βαρυμπόμπη και την Εύβοια, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες VIIRS της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Forest Fire Information System (FFIS), έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Συγκεκριμένα, όπως εκτιμά, η έως τώρα καμένη έκταση στην περιοχή της Αττικής ανέρχεται σε 7.615 εκτάρια και η καμένη έκταση στην Εύβοια είναι 19.794 εκτάρια (αρκετά χαμηλότερη της προηγούμενης εκτίμησης για περίπου 35.000 εκτάρια). Με δεδομένο ότι ένα εκτάριο ισούται με δέκα στρέμματα, οι καμένες εκτάσεις είναι 76.150 και 197.940 στρέμματα αντίστοιχα.

Η αρχική εκτίμηση της καμένης έκτασης για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον δήμο Δελφών, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες VIIRS, είναι 1.801 εκτάρια (περίπου 18.000 στρέμματα).

Το ΕΑΑ επισημαίνει ότι οι τιμές αυτές αποτελούν εκτιμήσεις, καθώς οι πυρκαγιές βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Η ομάδα του BEYOND θα επανέλθει με πιο λεπτομερή αποτίμηση της καμένης έκτασης ύστερα από επεξεργασία δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης Sentinel.
Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button