Οικονομία

Αττική Οδός: Μεγάλη αλλαγή στις τιμές των διοδίων

Αττική Οδός: Ένα νέο μοντέλο τιμολόγησης για τα διόδια στην Αττική Οδό έχει προτείνει το ΤΑΙΠΕΔ. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, κ. Δημήτρης Πολίτης, το νέο μοντέλο προβλέπει η χρώση στα διόδια να διαφοροποιείται ανάλογα με την ώρα χρήσης του άξονα. Με απλά λόγια, όταν η κυκλοφορία είναι αυξημένη, τα διόδια θα είναι ακριβότερα.

Σκοπός είναι αυτό να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου στην Αττική Οδό. Την τελική απόφαση για την τιμολογιακή πολιτική στα διόδια θα λάβει το υπουργείο Υποδομών.

Η αλλαγή αυτή θα προκύψει, εφόσον εφαρμοστεί, με τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού. Όπως είπε ο κ. Πολίτης, τις επόμενες ημέρες θα σταλούν στα οκτώ υποψήφια σχήματα το σχέδιο της νέας σύμβασης παραχώρησης και έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2023 εκτιμάται θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των οικονομικών προσφορών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button