Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Αυλαία για τις 5ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας στις 27 Ιουλίου 2021

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας έγιναν θεσμός και συνεχίζουν την πορεία τους, έχοντας δημιουργήσει τη δική τους ορχήστρα. Η Kalamata Festival Orchestra, υπό τη διεύθυνση του παγκοσμίως διακεκριμένου μαέστρου Joshua Weilerstein και αποτελούμενη από Έλληνες και ξένους μουσικούς, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στις 29 Ιουλίου 2021, στο αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας. Μεταξύ έργων των Mozart, Σκαλκώτα και Copland, η ορχήστρα θα ερμηνεύσει και ένα νέο έργο του Στάθη Γυφτάκη σε Α’ παγκόσμια εκτέλεση.

Αφήνοντας πίσω μια δύσκολη χρονιά εγκλεισμού και συναυλιακής απαγόρευσης, οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας δίνουν ξανά την ευκαιρία στη μουσική να εμπνεύσει και να συναρπάσει το κοινό. Μάλιστα, με όχημα την αγάπη για τη μουσική και ως αντίβαρο στον υγειονομικό εγκλεισμό των προηγούμενων μηνών, όλες οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο.

Το φεστιβάλ ιδρύθηκε από τη βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla, η οποία έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, τον συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη, και τον βιολοντσελίστα Δημήτρη Λάμπο. Διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τελεί υπό τη χορηγία και αιγίδα του ΥΠΠΟΑ. Μέγας Χορηγός του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια. Το Φεστιβάλ στηρίζεται, επίσης, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button