Οικονομία

«Αυλαία» για τον ΟΓΑ, έρχεται ο ΟΠΕΚΑ

 

oga_0


Σε ΟΠΕΚΑ θα μετονομαστεί τις επόμενες μέρες ο ΟΓΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη κατατεθεί από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς επεξεργασία στη Βουλή, όλο το σχέδιο για τη λειτουργία του νέου Οργανισμού ο οποίος θα αναλάβει να διαχειρίζεται το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων (Ενιαία Αρχή Απόδοσης Προνοιακών Επιδομάτων).
Η λειτουργία του θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2018 και γι’ αυτό στο υπουργείο έχουν «πατήσει γκάζι» ώστε να «τρέξουν» όλες οι διαδικασίες για να μπορέσει τις επόμενες ημέρες να βγει το σχετικό προεδρικό διάταγμα.
Διοικητής του ΟΠΕΚΑ θα παραμείνει ο σημερινός διοικητής του ΟΓΑ Στυλιανός Πλιάκης ο οποίος θα έχει στο πλευρό του ένα εργατικό δυναμικό 285 ανθρώπων. Στόχος του νέου ΟΠΕΚΑ θα είναι εκτός των άλλων, η οργάνωση ως προς τις ημερομηνίες καταβολής των επιδομάτων, για να εξαλειφθεί το φαινόμενο του «πότε και ποιοι παίρνουν τι…».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button