Αθλητικά

Αυξάνονται οι πιθανότητες να δούμε φέτος το ράλι Ακρόπολις στο WRC

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι λόγω κορονοϊού, πιθανότατα θα επιταχύνουν την ένταξη του Ακρόπολις στα ράλι του 2021.

Όπως είχε ανακοινωθεί το Δεκέμβριο του 2020, το ράλι Ακρόπολις επανέρχεται στο WRC ως ως αναπληρωματικός αγώνας για το 2021 και στο κανονικό αγωνιστικό πρόγραμμα από το 2022. Ωστόσο οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας Covid-19 φαίνεται ότι αλλάζουν τα δεδομένα .

Η συνέχιση της εξάπλωσης του κορονοϊού και η καθυστέρηση των εμβολιασμών φέρνουν πλέον τον εθνικό μας αγώνα μία ανάσα από την ένταξή του στο εφετινό πρόγραμμα του παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC. Η έξαρση της πανδημίας και οι απορρέουσες οικονομικές συνέπειες έχουν προκαλέσει ήδη την ακύρωση του ράλι Σουηδίας τον Φεβρουάριο και του ράλι Μεγάλης Βρετανίας τον Αύγουστο του 2021. Η FIA εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις εντός των επόμενων ημερών και πριν την εκκίνηση του φετινού ράλι Μόντε Κάρλο στις 21 Ιανουαρίου.

Στη θέση του ράλι Σουηδίας αναμένεται να μπει το ράλι Εσθονίας με διαδρομές και επί φινλανδικού εδάφους, ενώ αντί της Μεγάλης Βρετανίας θα ενταχθεί αυτό του Βελγίου. Να σημειώσουμε, ότι και στο ράλι Μόντε Κάρλο έγιναν αλλαγές στο πρόγραμμα εξαιτίας των αυστηρότερων υγειονομικών πρωτοκόλλων και των απαγορεύσεων κυκλοφορίας που ισχύουν πλέον στη νότια Γαλλία. Έτσι συρρικνώθηκαν μεταξύ άλλων τα ωράρια του αγώνα, ενώ ακυρώθηκε και η όγδοη ειδική διαδρομή στις 22 Ιανουαρίου.

Πολύ μεγάλες είναι ωστόσο οι πιθανότητες να δούμε ήδη εφέτος και το ράλι Ακρόπολις στο –υπό διαμόρφωση ακόμα- πρόγραμμα του WRC. Όπως δήλωσε στο gazzetta.gr ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου (EΣΣΑΜ) και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις, Νίκος Τσάδαρης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι «Το ράλι των Θεών» θα επιστρέψει το 2021 στο WRC.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου (EΣΣΑΜ) και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργάνωσης του ράλι Ακρόπολις κ. Νίκος Τσάδαρης.

Η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει να αντικαταστήσει το Ακρόπολις κατά προτίμηση το ράλι Χιλής, που είναι προς το παρόν προγραμματισμένο για το διάστημα 9 έως 12 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία χρονική περίοδο που βολεύει τους Έλληνες διοργανωτές, επειδή ευελπιστούν ότι θα έχει ξεπεράσει μέχρι τότε η χώρα το πρόβλημα του κορονοϊού μέσω του εμβολιασμού μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας μας.

Σύμφωνα επίσης με τον πρόεδρο του ΕΣΣΑΜ, η FIA προσανατολίζεται να περιορίσει τις μετακινήσεις των ομάδων ράλι, οι οποίες εδρεύουν όλες στην Ευρώπη. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί εξάλλου και το 2020 μετά το συρρικνωμένο ράλι Μεξικού, οπότε επέστρεψε και έμεινε το WRC στην Ευρώπη. Με βάση αυτά τα δεδομένα αναμένεται να ακυρωθούν τα ράλι εκτός γηραιάς ηπείρου, όπως για παράδειγμα της Χιλής και να αντικατασταθούν από αγώνες επί ευρωπαϊκού εδάφους, όπως το Ακρόπολις.

reader.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button