ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Αυξημένη κίνηση στην Τριφυλία και με απόδημους που αγαπούν την γενέτειρά τους

ΑΠΟΔΗΜΟΙ


ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ τάσεις παρουσιάζει η κίνηση στην Δυτική Μεσσηνία καθώς οι απόδημοι δεν λησμονούν τον τόπο τους σε καμία περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί πληρότητα σε ότι αφορά τα δρομολόγια από την Αθήνα καλύπτοντας 4 φορές ημερησίως την περιοχή μέχρι την Χώρα, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στον οδικό άξονα Καλονερού- Τσακώνας, στον άξονα Καλονερό-Φιλιατρά αλλά και εντός των αστικών κέντρων. Λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών γεμάτες είναι οι ακτές στην περιοχή, ενώ στο Καλονερό μέχρι τον Αγρίλι υπάρχει κίνηση ιδιωτικής χρήσεως αυτοκινήτων.
Την ίδια ώρα που οι διακοπές κορυφώνονται οι απόδημοι διατηρούν τους πατρογονικούς δεσμούς με την περιοχή μας. Για το λόγου το αληθές η μεγάλη παρέα σε καφέ της κεντρικής πλατείας στη Κυπαρισσία τα λέει όλα. Μεταξύ άλλων διακρίνονται τόσο ο ιστοριοδίφης και συγγραφέας Δημήτρης Στρατικόπουλος, ο γνωστός Κυπαρισσίος κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος ο οποίος έχει διατελέσει σε πρεσβείες της χώρας στο εξωτερικό, ο εξαιρετικός κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος ο γιος του οποίου είναι πρύτανης πανεπιστημίων στη Νέα Υόρκη, καθώς και αρκετοί άλλοι.
Σε άλλη παρέα βρέθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τριφυλιακών συλλόγων και πρόεδρος της Αμφικτυονίας κ. Παναγιώτης Λούτος με τον Αντιπρόεδρο και έγκριτο νομικό κ. Δ. Παπακωσταντόπουλο, τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Καλονεριτών κ .Νασόπουλο και φίλους τους. Πάντως οι παρέες αποδήμων τόνισαν ότι θα παρακολουθήσουν την μεγάλη εκδήλωση της εφημερίδας ΦΩΝΗ την Τετάρτη με την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Στάθη Παρασκευόπουλου. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button