ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Αυστηρή «Επιστολή… απορίας και διαμαρτυρίας» για το κόστος της παράστασης για την ιστορία των Γαργαλιάνων

8


Άξιζε να πληρώσουμε 22.531 €;  Αν ήταν δικά σας αυτά τα χρήματα θα τα σπαταλούσατε έτσι;

Με επιστολή του προς το Δήμο Τριφυλίας, υπόψη του Δημάρχου κ. Π. Κατσίβελα, με κοινοποίηση στον κ. Ανδρέα Μπουγά- Πρόεδρο Κοινωφελούς Επιχείρησης και τοπικά Μέσα μαζικής Ενημέρωσης ο δάσκαλος από τα Φιλιατρά, κ. Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, τοποθετείται για το κόστος της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στους Γαργαλιάνους, ενώ δεν αφήνει ασχολίαστο και το κόστος της συναυλίας Τσαλιγοπούλου.

Η επιστολή του κ. Αλεξανδρόπουλου αναφέρει τα εξής:

Προς τον Δήμο Τριφυλίας

(Υπόψη Δημάρχου κου Π. Κατσίβελα)

Κοινοποίηση:

 • Κο Ανδρέα Μπουγά- Πρόεδρο Κοινωφελούς Επιχείρησης
 • Μέσα μαζικής Ενημέρωσης

 

 

22.531,00 €

Κύριε Δήμαρχε.

Με πολύ μεγάλη έκπληξη διάβασα στην ιστοσελίδα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ το υπ’ αριθμ. 675/09-08-2017έγγραφο  της Κοινωφελούς Επιχείρησης  του Δήμου Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠE.ΔΗ.Τ.) στο οποίο φαίνεται πως ο Πρόεδρος της επιχείρησης του Δήμου, η οποία διαχειρίζεται τα πολιτιστικά, υπέγραψε τη συνολική δαπάνη 22.531 € για μια και μόνο παράσταση, αυτή της παρουσίασης της ιστορίας των  Γαργαλιάνων.  Πολύ ωραία η υλοποίηση αυτής της ιδέας, αλλά σε μια εποχή οικονομικής κρίσης ξοδεύτηκαν 22.531 € για  μια βραδιά.

Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, όταν τα φώτα εκείνης της βραδιάς έσβησαν, τι έμεινε; Τι κέρδισε ουσιαστικά η πόλη των Γαργαλιάνων , τα παιδιά της, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, όλος ο κόσμος , πέρα από την δίωρη αισθητική απόλαυση; Τι άραγε κέρδισε όλη η Τριφυλία; Και για το όποιο όφελος που είχαμε, άξιζε να πληρώσουμε 22.531 €;  Αν ήταν δικά σας αυτά τα χρήματα θα τα σπαταλούσατε έτσι; Όχι κύριε Δήμαρχε, δεν θα το κάνατε. Είμαι σίγουρος. Όπως είμαι σίγουρος ότι όλοι οι πολίτες του Δήμου επιθυμούν να ξοδεύετε τα χρήματα αυτά που είναι δικά μας,  σαν να ήταν  δικά σας. Επιτρέψτε μου λοιπόν , με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπό σας,  να εκφράσω την άποψή μου. «Κάνατε μεγάλο λάθος στη διαχείριση τόσων χρημάτων»

Με 22.531 € θα μπορούσατε να στήσετε μόνιμες εστίες πολιτισμού σε όλες τις πόλεις του Δήμου, με εργαστήρια παντού, όπου τα παιδιά θα βρίσκουν και  τον χειμώνα διεξόδους και ευκαιρίες για να κάνουν δημιουργικά πράγματα.

Με 22.531 € θα μπορούσατε να ξεκινήστε τη διαμόρφωση των αιθουσών όλων των πολιτιστικών κέντρων των μεγάλων πόλεων.

Με 22.531 € θα μπορούσατε να χρηματοδοτήσετε το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο για ανέβασμα παιδικών θεατρικών παραστάσεων  τις οποίες θα μπορούν να παρακολουθούν Δωρεάν όλα  τα παιδιά της Τριφυλίας για τρία ή τέσσερα  χρόνια.

Με 22.531 € θα μπορούσατε να διαμορφώσετε  μερικές  έστω αίθουσες στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του παλιού Γυμνασίου Φιλιατρών και να στεγάσετε το Μουσείο Σχολικής Κληρονομιάς με όλο το υλικό του συλλόγου «Μαυροπίνακας» που θα αποτελέσει πόλο έλξης σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα.

Με 22.531 € θα μπορούσατε να επιχορηγήσετε δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους της Τριφυλίας για δημιουργία πολύτιμου πολιτιστικού αγαθού το οποίο θα προκύπτει από όλο και περισσότερους ενεργούς πολίτες.

Με 22.531 € θα μπορούσατε να ανανεώσετε πλήρως  με όργανα τη Φιλαρμονική Φιλιατρών.

Με ένα πολύ μικρό μέρος των 22.531 € θα μπορούσατε να ικανοποιήσετε το αίτημα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών κατασκευάζοντας  το μικρό θεατράκι το οποίο θα αποτελεί  έναν μόνιμο χώρο πολιτισμού, που στοιχίζει  ελάχιστα  χρήματα, θα εξυπηρετεί διαχρονικά τις ανάγκες 120 παιδιών και των  γονιών τους  και για το οποίο μου λέτε δυο χρόνια τώρα πως θέλετε να το κάνετε, αλλά δεν έχετε χρήματα!!!

Με λίγα λόγια πιστεύω πως με 22.531 € θα μπορούσατε να βάλετε τις βάσεις για την ανάπτυξη αλλά κυρίως για   την Παραγωγή  Πολιτισμού  στην Τριφυλία.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω ακόμα χίλια πράγματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και αφορούν σε όλο τον  Δήμο Τριφυλίας ,αλλά θα θεωρούσα πιο γόνιμες τις προτάσεις  που θα μπορούσαν να εκφραστούν σε μια ευρεία συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων, σε ένα συνέδριο πολιτισμού που πρέπει να οργανώσετε. Θεωρώ τέλος ότι είναι λάθος η Κοινωφελής Επιχείρηση να διαχειρίζεται τον Πολιτισμό, απουσία όλων των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου.

 Με εκτίμηση

Γιάννης Αλεξανδρόπουλος

Δάσκαλος- Φιλιατρά

Υ.Γ.

 1. Είμαι σίγουρος πως η Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠE.ΔΗ.Τ θα δημοσιεύσει σύντομα ανακοίνωση -απολογισμό  για όλα τα πολιτιστικά δρώμενα , για εκδηλώσεις  και συναυλίες  που κόστισαν ένα κάρο λεφτά και που σαν βεγγαλικά έλαμψαν και έσβησαν για πάντα, για πόσα χρήματα διαχειρίστηκε, για πόσα χρήματα δόθηκαν σε συλλόγους, για το τι ακριβώς παρουσιάστηκε, γενικά  για το πόσο μας κόστισε το πολιτιστικό μας καλοκαίρι κι αν έμειναν χρήματα και για πολιτιστικούς χειμώνες για όσους ζούμε μόνιμα στην Τριφυλία.
 2. Ο τίτλος της επιστολής θα μπορούσε να είναι και 15.686€ λόγω της συναυλίας της Τσαλιγοπούλου στα Φιλιατρά.

Δείτε την απόφαση για το δρώμενο στους Γαργαλιάνους πατώντας εδώ.

Δείτε την απόφαση για τη συναυλία Τσαλιγοπούλου πατώντας εδώ.

Σχετικά Άρθρα

4 thoughts on “Αυστηρή «Επιστολή… απορίας και διαμαρτυρίας» για το κόστος της παράστασης για την ιστορία των Γαργαλιάνων”

 1. Επιτέλους βρέθηκε ένας άνθρωπος να γράψει το αυτονόητο. Αναμένω την απάντηση με αγονία ΕΔΩ.
  Δεν έχουν όλοι φεισμπούκια για να βλέπουμε τις φωτό από τα πανηγυράκια σας που τα πληρώνουμε όλοι εμείς. Απάντηση ΕΔΩ με στοιχεία για νούμερα και ΄΄διευθύνσεις΄΄…
  Από τη στιγμή που πήραν καλώς ή κακώς την απόφαση για να παρουσιάσουν αυτό το δρώμενο πιες είναι οι αιτίες για την απουσία άλλων συλλόγων από το ΔΤ Γαργαλιάνων; Στη τελική δεν γνωρίζω αν είχαμε τόσο έντονη σεισμική δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια που να δικαιολογεί την παρουσία συλλόγων από τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία για ένα δρώμενο που αναφέρεται στο Διαλισκάρι και να είναι απόντες σύλλογοι από τον Μάραθο και τους Γαργαλιάνους; Είχαν προσκληθεί και δεν ήθελαν να συμμετέχουν; Δε καταλαβαίνουν ότι πρέπει να πάρουν θέση για όλα αυτά για να μη αιωρούνται διάφορα στην ατμόσφαιρα;

 2. Έχω δυσκολία να πιστέψω ότι δαπανήθηκαν 22.531 € για μια εκδήλωση ενώ πίνουμε βρώμικο νερό και με το σταγονόμετρο… Είναι δυνατόν; Τέτοια έξοδα δεν έκανε η δημοτική αρχή ούτε τα μαύρα χρόνια της τελευταίας 8ετίας του Δήμου Γαργαλιάνων όταν μας φέσωσαν (οι νεκροθάφτες του Δήμου Γαργαλιάνων) με ακριβώς 4.313.902 € (Δικαστική απόφαση Αριθ. 93/2014, 31/3/2014).
  Η αντιπολίτευση που ήταν; Είχε πάει για μπάνιο όταν ψηφιζόταν η απόφαση δαπάνης 22.531€ ;
  Έπρεπε να την είχε καταγγείλει δημόσια την ίδια μέρα. Η σιωπή είναι συνενοχή…

 3. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΣΗ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

 4. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΣΗ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.