Κόσμος

Αυστραλία: Πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ σε εταιρεία που ισχυριζόταν ότι τα ρούχα της «σκοτώνουν» τον κορονοϊό

Miα εταιρεία ενδυμάτων στην Αυστραλία τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο ύψους 5 εκατομμύριων αυστραλιανών δολαρίων (3 εκατ. ευρώ) επειδή ισχυρίστηκε ότι τα ρούχα της «εξαλείφουν» και σταματούν τη διάδοση του κορονοϊού. Η εταιρεία αθλητικών ειδών ένδυσης Lorna Jane, με έδρα στο Μπρισμπέιν, διαφήμιζε ότι τα ρούχα της διέθεταν μια «πρωτοποριακή τεχνολογία» που ονομάζεται LJ Shield, η οποία δήθεν αποτρέπει τη «μεταφορά όλων των παθογόνων μικροοργανισμών». Ένας δικαστής έκρινε ότι ο ισχυρισμός της εταιρείας ήταν «επικίνδυνος».

Η εταιρεία αποδέχτηκε την απόφαση του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι είχε παραπλανηθεί από τον προμηθευτή της. «Ενας έμπιστος προμηθευτής μας πούλησε ένα προϊόν που δεν είχε την απόδοση που υποσχέθηκε» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lorna Jane, Μπιλ Κλάρκσον. Η νομική αγωγή ασκήθηκε από την Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC) μετά το λανσάρισμα της συγκεκριμένης σειράς ρούχων τον Ιούνιο του 2020, εν μέσω πανδημίας.

Την περασμένη εβδομάδα, στην εταιρεία επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 40.000 δολαρίων Αυστραλίας από τη ρυθμιστική αρχή της χώρας για τα φάρμακα εξαιτίας της «παράνομης διαφήμισης» σε σχέση με την Covid.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button