Αθλητικά

Αυτά δίνει ο Μαρινάκης στον Μαρτίνς, ο «κρυφός» όρος – Οι «κλεισμένοι», οι «ζόρικοι» και ο «μάγος»

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι και επίσημα από χθες ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Η «ερυθρόλευκη» ανακοίνωση δεν ανέφερε τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου με τον Πορτογάλο τεχνικό (συνηθίζεται από την ΠΑΕ), ωστόσο αυτή θα είναι 1+1 χρόνια, όπως σας είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή το sportdog.gr.

Mάλιστα, για την αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του Πέδρο Μαρτίνς με τους Πειραιώτες, θα υπάρχει συγκεκριμένη ρήτρα, η οποία δεν έγινε διαρρεύσει ακόμη τι θα προβλέπει. Ενδεχομένως, όμως, να αφορά την επίτευξη κάποιων στόχων.

Όσον αφορά τις απολαβές του 47χρονου τεχνικού, το ποσό των 400.000 που γράφτηκε για ετήσια αμοιβή δεν είναι ακριβές, καθώς θα είναι λίγο παραπάνω και μπορεί να φτάνει ακόμα και το μισό εκατομμύριο, ενώ στο συμβόλαιο του Πορτογάλου προβλέπονται αρκετά μεγάλα μπόνους.

Σχετικά με τους άμεσους συνεργάτες του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, αυτοί θα είναι οι Rui Pedro (assistant), Antonio Henriques (γυμναστής) και Luís Lobo (scout – αναλυτής). Είναι η ομάδα που είχε ο Πέδρο Μαρτίνς και στη Μαρίτιμο, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα φέρει και δικό του προπονητή τερματοφυλάκων ή θα πορευθεί με τον Παναγιώτη Αγριογιάννη. Πάντως, ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να μην έχει πρόβλημα σε αυτό το θέμα, οπότε δεν αποκλείεται να μην υπάρξει αλλαγή στο συγκεκριμένο πόστο.

Μεταγραφές και Τζιοβάνι

Στο μεταξύ, ακόμα δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα με σιγουριά σχετικά με μεταγραφικά «θέλω» του νέου προπονητή. Δεν έχει γίνει συζήτηση με την «ερυθρόλευκη» διοίκηση, οπότε είναι πολύ νωρίς για να γραφτούν ονόματα και υποψήφιοι στόχοι του Πορτογάλου.

Κάτι που μπορεί, όμως, να ειπωθεί με ασφάλεια είναι ότι στο Λιμάνι έχουν προχωρήσει ήδη σε κάποιες κινήσεις από την εγχώρια αγορά, ανεξάρτητα από τις εισηγήσεις που θα κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Σπύρου Ρισβάνη το καλοκαίρι στο ρόστερ (θα τεσταριστεί ξανά στην προετοιμασία), ενώ «κλεισμένος» είναι ο Γιαγιά Μπανανά, αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει στην ομάδα (το πιο πιθανό είναι να δοθεί δανεικός).

Όσο για τον Κωσταντίνο Λαϊφη, το όνομα του οποίου παραμένει στην επικαιρότητα, υπάρχουν σαφείς δυσκολίες για την επιστροφή του στον Πειραιά, καθώς η Σταντάρ Λιέγης θέλει να κάνει χρήση την οψιόν αγοράς του, όπως έχουμε επισημάνει στο sportdog.gr από την πρώτη στιγμή, ενώ λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει και η επιστροφή του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος προτιμάει να παραμείνει στο εξωτερικό, όπως αποκάλυψε και σε πρόσφατη συνέντευξή του, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στον Ολυμπιακό.

Τέλος, σχετικά με το σενάριο αξιοποίησης του Τζιοβάνι, ως σκάουτερ στην αγορά της Βραζιλίας, προκειμένου να εντοπίζει «λαβράκια», αξίζει να σημειωθεί πως εκπρόσωποι του Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζουν άριστα την αγορά της χώρας του καφέ και ότι έχουν εξαιρετικές διασυνδέσεις.

Δύσκολα θα χρειαστούν, δηλαδή, «μεσάζοντες» αφού δουλεύουν επί χρόνια στην αγορά της Βραζιλίας κι αυτό μπορεί να παίξει τον ρόλο του σχετικά με την επιστροφή του «μάγου» στον Πειραιά, έχοντας αυτόν τον ρόλο από την πατρίδα του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button