Οικονομία

Αυτά είναι τα τρία πρότζεκτ που θα «ρίξουν» 3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Ρεκόρ δεκαετίας το 2017 για τις ξένες επενδύσεις στη χώρα

Μέσα σε δυο ημέρες ανακοινώθηκαν τρία μεγάλα πρότζεκτ τα οποία θα «ρίξουν» 3 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τα τρία μεγάλα επενδυτικά σχέδια που ανακοινώθηκαν τις δυο τελευταίες μέρες, είναι:

επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων από την Deutsche Telekom τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην ελληνική οικονομία, για την ανάπτυξη τεχνολογικών δικτύων οπτικών ινών για οικιακή χρήση (fiber to the home) και 5G.

-Η δημιουργία Fund συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο συμφώνησαν να δημιουργήσουν το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας, και το κρατικό επενδυτικό fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mubadala Investment Company. Το νέο αυτό fund είναι ήδη έτοιμο να λειτουργήσει και να δώσει πρόσβαση σε ξένα κεφάλαια, στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

επένδυση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο για το 2018, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, καθώς και την παράταση ως το 2025 της συνεργασίας της χώρας μας με την Τράπεζα.

Επιπλέον, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως το 2017, οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα σημείωσαν ρεκόρ δεκαετίας αγγίζοντας τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ και τα θετικά αποτελέσματα συνεχίζονται δείχνοντας ότι υπάρχει ανάκαμψη.

«Τα παραπάνω πιστοποιούν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων, που συμβάλλουν στην δυναμική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μετά από χρόνια ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Και η προσπάθεια αυτή συνεχίζει να καρποφορεί παρά το γενικευμένο σαμποτάζ της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία, δεν ξεχνάμε, συνέδεσε τη θητεία της ως κυβέρνηση με την οικονομική καθήλωση της χώρας και στον τομέα των άμεσων ξένων επενδύσεων».

news.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button