Lifestyle

Αυτή είναι η ηλικία που κορυφώνεται η κατάθλιψη της «μέσης ηλικίας»

Στην ηλικία των 47,2 χρόνων φαίνεται ότι κορυφώνεται η κατάθλιψη για την μέση ηλικία σύμφωνα με έρευνα οικονομολόγου

Η μέση ηλικία είναι θλιβερή, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Dartmouth, η οποία έδειξε ότι η κατάθλιψη στη μέση ηλικία κορυφώνεται κατά μέσο όρο περίπου στα 47,2 έτη του ανθρώπου στον αναπτυγμένο κόσμο.

Ο καθηγητής David Blanchflower, πρώην οικονομολόγος στην Τράπεζα της Αγγλίας, μελέτησε δεδομένα σε 132 χώρες για τη μέτρηση της σχέσης μεταξύ ευημερίας και ηλικίας.

Από την έρευνα συμπέρανε ότι κάθε χώρα έχει τη δική της «καμπύλη ευτυχίας» που είναι σε σχήμα U και φθάνει το χαμηλότερο στις αναπτυσσόμενες χώρες, στα 47,2 έτη.

«Η τροχιά της καμπύλης ισχύει σε χώρες όπου ο μέσος μισθός είναι υψηλός και όπου οι άνθρωποι τείνουν να ζουν περισσότερο, αλλά και εκεί που ο μέσος μισθός δεν είναι υψηλός και οι άνθρωποι δεν τείνουν να ζουν περισσότερο», σημείωσε ο Blanchflower σε μια μελέτη που διανεμήθηκε τη Δευτέρα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Επιπλέον, ο καθηγητής ανέφερε ότι η οικονομική κρίση του 2008 έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μείωση της αντοχής των ανθρώπων και κατέστησε ιδιαίτερα δύσκολο για τους ευάλωτους να ξεπεράσουν την κρίση μέσης ηλικίας, ενώ ένας ακόμη παράγοντας φαίνεται ότι είναι η άνοδος της παγκοσμιοποίησης. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button