Viral

Αυτή είναι η μακρύτερη ευθεία στον πλανήτη

Με μήκος που ξεπερνά τα 1.000 χλμ. η εν λόγω ευθεία υπόσχεται στους φιλόδοξους ταξιδιώτες της ένα ταξίδι όπου η στροφές δεν αποτελούν απλά… είδος προς εξαφάνισης αλλά κομμάτι δρόμου ενός παράλληλου σύμπαντος.

Η μακρύτερη ευθεία στον πλανήτη βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία και είναι ο αυτοκινητόδρομος 85 (Highway 85).

Με μήκος που φτάνει στα 1.116 χιλιόμετρα ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος διασχίζει την πέμπτη μεγαλύτερη έρημο στον κόσμο και συνδέει την πόλη Jubail, η οποία βρίσκεται στις ακτές του Περσικού Κόλπου, με την Turaif.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα carandmotor.gr, πέρα από τις ελάχιστες καμπές, στα 1.116 χιλιόμετρα του Highway δεν θα συναντήσει κανείς στροφές, γεγονός που καθιστά τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο ένα πραγματικό… αξιοθέατο και μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις των μεγάλων ευθειών.

Βέβαια, παρά την ευκολία που προσφέρει η χάραξη ενός αυτοκινητοδρόμου στη μέση της αραβικής ερήμου, ο μέσος χρόνος που απαιτείται ώστε να καλυφθεί η απόσταση των 1.116 χιλιομέτρων αγγίζει τις 10 ώρες, κι αυτό εξαιτίας των αυστηρών ορίων ταχύτητας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button