Πελοπόννησος

Αυτή είναι η πόλη που ίδρυσε ο Αγαμέμνονας στην Πελοπόννησο – Από εκεί κατάγεται η «ιέρεια» του κινηματογράφου και του θεάτρου… Ειρήνη Παππά!

Διαδρομή μέσα στον χρόνο στην περιοχή της Αρχαίας Τενέας και Χιλιομοδίου

Ο μύθος λέει ότι οι Τενεάτες είναι απόγονοι αιχμαλώτων της Τροίας, που ο Αγαμέμνονας μέσω της Τενέδου τους εγκατέστησε στην περιοχή.

Στο πέρασμα του χρόνου ο μύθος της χαμένης πόλης κάλυψε με ένα πέπλο μυστηρίου την περιοχή και πολλοί περιηγητές και σύγχρονοι αναζητούσαν την Αρχαία Τενέα. Το μόνο εύρημα από την Τενεάτιδα γη ήταν ο «Κούρος της Τενέας», έργο του 6ου αι. π. Χ, που είχε βρεθεί το 1846 στα Αθίκια Κορινθίας. Παριστάνει έναν νέο με γυμνό σφριγηλό αθλητικό σώμα και έχει την αρχέγονη μορφή του θεού Απόλλωνα.

Τόπος καταγωγής της «ιέρειας» του κινηματογράφου και του θεάτρου

Η Ειρήνη Παππά, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Ειρήνη Λελέκου, γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1926 στο Χιλιομόδι Κορινθίας. Εκεί πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Οι γονείς της ήταν δάσκαλοι και είχε τρεις αδελφές. Όπως έχει αναφέρει σε συνέντευξή της, η μητέρα της της έλεγε συχνά παραμύθια και φανταστικές ιστορίες, γεγονός που τη βοήθησε να αναπτύξει από μικρή τη φαντασία της….

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button