Lifestyle

Αυτή η αυτοπροσωπογραφία κοστίζει 107 εκατ. ευρώ!

Το 2005, ανακαλύφθηκε μια αυτοπροσωπογραφία που έφερε τα πάνω κάτω στον καλλιτεχνικό κόσμο. Είναι το μόνο γνωστό έργο του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, η οποία βρέθηκε σε ιδιωτική συλλογή.

Ο συλλέκτης από τότε ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για να ασφαλίσει και να αξιοποιήσει το έργο. Του κόστισε συνολικά 200.000 ευρώ. Στην διαδικασία συμμετείχαν πολλοί ειδικοί αλλά και οργανισμοί, όπως ο Tamoikin Art Fund, ο οποίος απέκτησε και ρόλο θεματοφύλακα.

Η αυτοπροσωπογραφία λοιπόν, είναι το μόνο γνωστό έργο του Ιταλού Benvenuto Cellini, ενός μεγάλου αντιπροσώπου της Αναγέννησης, τον οποίο πολλοί θεωρούν εφάμιλλο του Leonardo Da Vinci.

Μετά από μια μακροχρόνια έρευνα, ο TAF, έφτασε στο συμπέρασμα πως η συγκεκριμένη αυτοπροσωπογραφία έχει αξία που φτάνει τα 107 εκατομμύρια ευρώ. Και τώρα προετοιμάζει μια παγκόσμια περιοδεία για να παρουσιάσει το έργο σε όλον τον κόσμο.

https://www.prnewswire.com/news-releases/discovered-cellinis-self-portrait-officially-priced-at-107-million-300678605.html

@prnewswire.com

Ποιος ήταν ο Benvenuto Cellini; Όπως και ο Leonardo Da Vinci, έτσι και ο Cellini, ήταν πολυπράγμων. Γεννήθηκε στην Φλωρεντία και έγινε γνωστός ως γλύπτης, ζωγράφος, συγγραφέας, μουσικός, εφευρέτης και στρατιώτης. Πολλά από τα γλυπτά του κοσμούν αρκετούς ιταλικούς δρόμους.

Αποτέλεσε έμπνευση για τον Salvador Dali, τον Ian Fleming, ενώ και η εταιρεία Rolex του αφιέρωσε μια ολόκληρη σειρά ρολογιών. Το πορτραίτο του είναι μεσαίου μεγέθους και έχει φιλοτεχνηθεί με λάδι σε χαρτί μεταξοβάμβακα, το οποίο είναι κολλημένο σε καμβά. Έχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς να χρειάζεται αποκατάσταση ή συντήρηση. Η ανακάλυψη ενός έργου σαν αυτό σε τόσο καλή κατάσταση είναι πολύ σπάνια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button