Κόσμος

Αυτή η πόλη ‑ φάντασμα είναι προς πώληση

Αν ποτέ είχατε την φαντασίωση να είστε «κυρίαρχος» μιας πόλης που σας ανήκει, τότε αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Δύσκολο, αλλά όπως και να έχει η επιλογή υπάρχει.

Μια πόλη – φάντασμα στην Καλιφόρνια, βρίσκεται πλέον προς πώληση σε μια αρκετά λογική τιμή για μια ολόκληρη πόλη. Πωλείται δηλαδή για 925 χιλιάδες δολάρια. Ονομάζεται Cerro Gordo και βρίσκεται στην περιοχή του Lone Pine της Καλιφόρνια.

AdTech Ad

Πρόκειται για μια παλιά πόλη μεταλλωρύχων, που τις δεκαετίες 1860 και 1870, ήταν η μεγαλύτερη σε παραγωγή μόλυβδου και ασημιού. «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάποιον να αποκτήσει ένα κομμάτι της Άγριας Δύσης και της Αμερικανικής ιστορίας», δήλωσε ο μεσίτης Jake Rasmuson που έχει αναλάβει την πώλησή της.

Η έκταση των 4.000 τ.μ. εμπεριέχει αρκετά σπίτια, ένα ξενοδοχείο και τράπεζα. Οι ιδιοκτήτες της θεωρούν πως έφτασε η ώρα να την πουλήσουν αλλά μόνο στον σωστό αγοραστή.

Η περιοχή δεν έχει αλλάξει πολύ από την περίοδο της ακμής της. Το 1865 βρέθηκε μια μεγάλη φλέβα ασημιού και από το 1867, πολύ μετακόμισαν στην πόλη για να την εκμεταλλευτούν. Το 1875 ύστερα από ένα ατύχημα στα ορυχεία, άρχισε και η λειψυδρία. Όταν η τιμή του μόλυβδου και του ασημιού άρχισαν να πέφτουν, τότε μετατράπηκε σε πόλη – φάντασμα. Όταν έκλεισε το ορυχείο το 1938, περίπου 4.800 άνθρωποι έμεναν εκεί.

Η πόλη ήταν για πάνω από μισό αιώνα μια τυπική πόλη της Άγρια Δύσης, με κατά μέσο όρο έναν φόνο της εβδομάδα! Αν κάποιος την αγοράσει αυτό σημαίνει ή ότι θα γίνει ερημίτης, ή θα προσπαθήσει να την μετατρέψει σε τουριστική ατραξιόν. Στα 22 κτίρια της βρίσκεται και ένα παλαιό σαλούν, αν και τα ποτά μάλλον θα έχουν χαλάσει πλέον. Τι λέτε; Σκεφτήκατε ποτέ να αγοράστε μια τέτοια πόλη;

Πηγή φωτογραφιών: Viral Thread

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button