Αθλητικά

Αυτοί είναι με διαφορά οι πιο φθηνοί παίκτες του Μουντιάλ

Πέρα από τα λαμπερά αστέρια που όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει να δει να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στα γήπεδα της Ρωσίας, υπάρχουν και οι παίκτες κομπάρσοι, αυτοί που «γεμίζουν» την αποστολή και που περιμένουν καρτερικά να αρπάξουν από τα μαλλιά την υποψία ευκαιρίας που τυχόν προκύψει στη διάρκεια του τουρνουά.

Ρεζέρβα με ρεζέρβα βέβαια από ομάδα σε ομάδα έχει τεράστια διαφορά. Γιατί διαφορετική περίπτωση είναι ο παγκίτης σε μια κορυφαία Εθνική όπως για παράδειγμα η Γαλλία που η μέση αξία των 23 ποδοσφαιριστών της αποστολής αγγίζει τα 47 εκατ. ευρώ (η 23άδα με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία, σύμφωνα με το transfermakt.com), και διαφορετικό πράγμα ο παγκίτης (παίζει να είναι και βασικός εδώ που τα λέμε) στην ομάδα του Παναμά, που κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε Μουντιάλ. Σε αυτήν την περίπτωση η μέση αξία κάθε ποδοσφαιριστή της αποστολής είναι μόλις 366.000 ευρώ.

Προφανώς δεν παίζουν μπάλα μόνο οι πολυδιαφημισμένοι αστέρες του βεληνεκούς Μέσι, Ρονάλντο, Νεϊμάρ, αλλά και αυτοί που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, που η συμμετοχή τους στη σημαντικότερη διοργάνωση σε επίπεδο Εθνικών ομάδων αποτελεί ευκαιρία για να ανεβάσουν τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και να γίνουν ευρύτερα γνωστοί.

Πάμε να δούμε κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που κοστίζουν «ψίχουλα» σε σχέση με τα μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Αμπντουλάχ Αλ-Καϊμπαρί

Πρόκειται για τον 21χρονο αμυντικό μέσος της Σαουδικής Αραβίας που κάνει καριέρα στο Πρωτάθλημα της χώρας αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Αλ Σαμπάμπ Ριάντ. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή είναι μόλις 50.000 ευρώ.

Ντάνιελ Αρτζανί

Αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ με την ομάδα της Αυστραλίας και είναι μόλις 19 χρόνων. Μετρά μόλις μία συμμετοχή με την Εθνική ανδρών και αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της χώρας του με την Μέλμπουρν Σίτι. Η εμπορική του αξία υπολογίζεται στα 50.000 ευρώ.

Μπλας Πέρεζ

20 χρόνια μετά το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εθνικής Παναμά, ο 37χρονος επιθετικός ζει το όνειρο της συμμετοχής σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε συλλογικό επίπεδο αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Γουατεμάλας με τη Μουνισιπάλ. Η εμπορική του αξία είναι στα 150.000 ευρώ.

Λουίς Τεχάντα

Luis Tejada

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής από τον Παναμά που μετρά 43 γκολ σε 104 παρουσίες με την Εθνική ομάδα. Επιθετικός και αυτός, κάνει καριέρα στο Περού αγωνιζόμενος με την Σπορ Μπόις.

Η αξία του είναι μόλις 175.000 ευρώ. Στο ρόστερ του Παναμά υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που κοστολογούνται στα ίδια λεφτά (175.000 ευρώ), όπως ο 37χρονος σέντερ μπακ Φελίπε Μπαλόι της Μουνισιπάλ (Γουατεμάλα), ο 23χρονος, επίσης σέντερ μπακ, Φιντέλ Εσκομπάρ που αγωνίζεται στους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς (ΗΠΑ), καθώς και ο 27χρονος τερματοφύλακας Άλεξ Ροντρίγκες της Σαν Φρανσίσκο του Παναμά.

Τζόνι Ακόστα

Άλλος ένας έμπειρος αμυντικός, αυτή τη φορά από την Κόστα Ρίκα. Ο 34χρονος Ακόστα αγωνίζεται στην Ριονέγκρο Αγκίλα της Κολομβίας. Η τιμή του δεν ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.

Ίνγκι Σκούλασον

Η Ισλανδία ζει κι αυτή το όνειρο της πρώτης συμμετοχής σε Μουντιάλ. Στο ρόστερ της πέρα από τις φίρμες όπως ο Γκίλφι Σίγκουρσον, ο Φινμπόγκασον και ο Γκούντμουντσον που κοστίζουν κάμποσα εκατομμύρια ευρώ, υπάρχουν και κάποιοι που κοστολογούνται μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται για τον 35χρονο αμυντικό χαφ Ίνγκι Σκούλασον (Καραμπουκσπορ), τον 22χρονο, επίσης αμυντικό χαφ, Σάμιουελ Φριντγιόνσον  που παίζει στη Βαλερένγκα και τον 23χρονο γκολκίπερ, Φρέντερικ Σκραμ, της Ρόσκιλντε (Δανία). Η αξία των δύο πρώτων είναι στα 200.000 ευρώ, ενώ η τιμή του τερματοφύλακα ανέβηκε εσχάτως στα 250.000 ευρώ.

Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

Ο 34χρονος Περουβιάνος κεντρικός αμυντικός βγάζει το ψωμί του στην Κολομβία όπου αγωνίζεται με την Ζούνιορ. Κοστολογείται στα 225.00 ευρώ.

Εϊζι Καβασίμα

Eiji Kawashima

Στα 35 του πια ο έμπειρος τερματοφύλακας αποτελεί βασική επιλογή για την εστία της Εθνικής Ιαπωνίας. Αγωνίζεται στο γαλλικό Πρωτάθλημα με την Μετζ, ενώ η αξία του δεν ξεπερνά τα 250.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button