Καλαμάτα

Αυτόματος δειγματολήπτης για παρακολούθηση αποβλήτων στο Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας

Ο δήμαρχος Καλαμάτας συναντήθηκε με τον επίκουρο καθηγητή Παθολογίας του ΕΚΠΑ και άμισθο σύμβουλο του Δήμου για θέματα υγείας, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχουν αναπτύξει, με αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας και της παρακολούθησης μέτρων που λαμβάνονται και τοπικά ενάντια στον ιό.

Κατά τη συνάντηση καθορίστηκε το αντικείμενο της επόμενης επιστημονικής ημερίδας, που θ’ αφορά στην πανδημία και την εκπαίδευση, εν όψει του ανοίγματος των σχολείων, ενώ συζήτηση υπήρξε και για το πρόγραμμα παρακολούθησης υγρών αποβλήτων στο Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας για την πανδημία Covid-19.

Σημειώνεται ότι τα αντιπροσωπευτικά δείγματα είναι το κλειδί για ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα παρακολούθησης υγρών αποβλήτων για την πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό,  σε συνέχεια πρότασης του κ. Χαλβατσιώτη, φορητός αυτόματος δειγματολήπτης έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας, συλλέγει (καθημερινά και όλο το 24ωρο) μέσω αυτόματου προγραμματισμού για να μην υπάρχει κανένα σφάλμα, ν’ αποθηκεύει και να επιτρέπει την αυτόματη λήψη αντιπροσωπευτικών δειγμάτων υγρών αποβλήτων.

Σε συνδυασμό δε με εργαστηριακές δοκιμές, βοηθά στην αποτύπωση της τάσης που καταγράφεται στην περιοχή, δεδομένα σημαντικά για τη λήψη μέτρων πρόληψη ενάντια στην πανδημία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.