Τοπικά Νέα

Αυτός θα είναι ο νέος δρόμος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι [οριζοντιογραφία]

Μένει εκτός σε αυτή τη φάση η Δυτική παράκαμψη Φιλιατρών

Όπως γράψαμε και προχθές, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε η υποβολή για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι. Το προτεινόμενο έργο, προϋπολογισμού 30.426.150 ευρώ, κατατάσσεται στην κατηγορία ΑΙΙ με ταχύτητα σχεδιασμού 80-90χλμ./ώρα και εφαρμοστέα διατομή τη β2σ. Επίσης, περιλαμβάνεται ο οδοφωτισμός εννέα ισόπεδων κόμβων στα τμήματα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και Γαργαλιάνοι – Ρωμανός.

Στο έργο, σύμφωνα με τα τεχνικά στοιχεία της πρότασης, περιλαμβάνονται έξι υποέργα, με το πρώτο υποέργο να αφορά τη βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι στα πλαίσια βελτίωσης και αναβάθμισης του κύριου οδικού άξονα της Εθνικής Οδού «Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη», συνολικού μήκους 8,836χλμ. και άρχεται με τη σύνδεση της Επαρχιακής Οδού Φιλιατρών – Κορυφασίου μέσω ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Ακολούθως βελτιώνεται και αναβαθμίζεται η συνέχεια της υφισταμένης Ε.Ο. έως την είσοδο των Γαργαλιάνων, ολοκληρώνοντας έτσι το τμήμα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι. Ειδικότερα στο υποέργο περιλαμβάνονται εργασίες χωματουργικών, οδόστρωσης, ασφαλτικών, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας πέντε (5) ισόπεδων κόμβων εκ των οποίων ο ένας είναι κυκλικός / τρισκελής και οι υπόλοιποι τέσσερις τρισκελείς, τεχνικά έργα, σήμανση, διαγράμμιση, έργα πρασίνου και υποδομής φωτισμού.

Τα υπόλοιπα πέντε υποέργα αφορούν τις, απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές εργασίες, εργασίες ΟΚΩ, οδοφωτισμός και Τεχνικός Σύμβουλος Υποστήριξης κατά τη διάρκεια υλοποίησης του υποέργου 1.

Να σημειωθέι πως θα χρησιμοποιηθεί η μελέτη που εκπονήθηκε πριν από 9 χρόνια με κάποιες τροποποιήσεις, ενώ σε αυτή τη φάση μένει εκτός η Δυτική παράκαμψη Φιλιατρών.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας σχολιάζοντας τη θετική εξέλιξη δήλωσε τα εξής: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη όλου του δήμου Τριφυλίας και της περιοχής. Είναι ένα αίτημα των κατοίκων που ξεκινά από δεκαετίες, για πρώτη φορά γίνεται η διαδικασία για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Αυτό το έργο το δουλεύουμε μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα τελευταία τρία χρονιά και σε ότι έχει πει η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν βγει απόλυτα συνεπής μέχρι τώρα. Γνωρίζω ότι στις 15 Απριλίου θα κατατεθεί και η πρόταση και θα κάνουμε το παν για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ».

Παρακάτω φαίνεται το νέο τμήμα που θα ξεκινάει από την έξοδο των Φιλιατρών, προς Μαραθοπολη, και θα συναντιέται με την Ε.Ο. Κυπαρισσία – Πύλου κοντά στην περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου.

Η παράκαμψη στο γεφύρι του Λαγκουβάρδου

Ο δρόμος θα ενωθεί με το νέο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανός.

Δείτε ολόκληρη την οριζοντιογραφία:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button