Ελλάδα

Αυτός ο φάκελος με σκόνη έφτασε στα Πανεπιστήμια

«Η τελική νίκη θα είναι του Ισλάμ αλλά όχι μέσω των Μουσουλμάνων» γράφει το φυλλάδιο που περιείχαν

Ένας άσπρος φάκελος με γραμματόσημα από την Ινδία και περιεχόμενο ένα φυλλάδιο στα αγγλικά με μήνυμα για το Ισλάμ, είναι εκείνος που προκάλεσε αναταραχή στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Την φωτογραφία του φακέλου και του περιεχομένου του μετέδωσε ο Σκάι. Εκτός από τα γραμματόσημα που υποδεικνύουν ότι οι φάκελοι εστάλησαν από την Ινδία, φαίνεται ότι περιείχαν μήνυμα στα αγγλικά που αναφέρει: «Η τελική νίκη θα είναι του Ισλάμ αλλά όχι μέσω των Μουσουλμάνων», προκαλώντας απορίες σχετικά με τον αποστολέα και το σκοπό του.

skai-fakelos-panmia
Αυτός ο φάκελος και το φυλλάδιο που περιέχει έφτασαν στα ελληνικά πανεπιστήμια

Σύμφωνα με το Γενικό Χημείο του Κράτουςο φάκελος είχε εμποτισθεί με ουσίες που χρησιμοποιούνται σε μελάνια εκτύπωσης και παραγωγή συγκολλητικών ουσιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου  φακέλου και αρχικά ανέφεραν ήπια συμπτωματολογία από το ανώτερο αναπνευστικό εισήχθησαν στο νοσοκομείο παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους και αποχώρησαν μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους. Σημειώνεται ότι άλλοι πέντε άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα στο Βόλο και τέσσερις ακόμη στην Κέρκυρα.

Σημειώνεται πάντως ότι στις 4 Ιανουαρίου φάκελος με τέτοιου είδους σκόνη είχε φτάσει και στο ελληνικό προξενείο στη Μελβούρνη, αλλά και σε άλλα 13 προξενεία, στην Αυστραλία. Οι αρχές εξετάζουν αν υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο περιστατικών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button