Κόσμος

Αυτός ο CEO πέταξε 33 φορές και κοιμήθηκε 166 φορές σε ξενοδοχείο φέτος και δεν κόλλησε Covid

Ο Μίκα Μάνινεν, επικεφαλής της φινλανδικής Hälsa Foods και κάτοικος ΗΠΑ, ήταν καθ’οδόν για επαγγελματικά ταξίδια κατά το 75% του 2020

Την ώρα που σχεδόν όλος ο πλανήτης ήταν σε καραντίνα και αυστηρά lockdowns λόγω κορωνοϊού, o Μίκα Μάνινεν ήταν καθ’οδόν για επαγγελματικά ταξίδια κατά το 75% του 2020.

Ο CEO και συνιδρυτής της φινλανδικής εταιρείας γιαουρτιού Hälsa Foods, που κατοικεί στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, ταξίδεψε αεροπορικών 33 φορές (και στο εξωτερικό) και διανυκτέρευσε 160 φορές σε ξενοδοχεία πόλεων όπως το Λος Αντζελες, το Σικάγο, η Νέα Υόρκη, το Σιάτλ, το Λονδίνο και το Ελσίνκι. Από τις αρχές Μαρτίου ο Μάνινεν πέρασε μόνο 9 μέρες στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το CNBC, είναι το μοναδικό άτομο στην εταιρεία του που ταξιδεύει και παρά τον όγκο και τη συχνότητα των ταξιδιών του δεν κόλλησε Covid 19 καθώς, όπως λέει, ακολουθεί απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφαλείας και τους κανόνες καραντίνας ενώ μπαίνει και σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχεία όταν απαιτείται.

Παρακάτω ακολουθεί η αυστηρή ρουτίνα ασφαλείας που ακολουθεί σε κάθε περίσταση:

Στο ξενοδοχείο

Οταν κάνει check in στο δωμάτιο, καθαρίζει κάθε επιφάνεια με μαντηλάκια. Χερούλια, διακόπτες, τηλεκοντρόλ, τηλέφωνο. Στο μπάνιο καθαρίζει και το ντους. Αν μείνει αρκετά βράδια αφήνει την υπηρεσία δωματίου να μπαίνει μόνο κάθε 4 ημέρες και μετά ξανακαθαρίζει το δωμάτιο.

Στο αεροδρόμιο

Ανησυχεί λιγότερο ότι θα κολλήσει μέσα στο αεροπλάνο, αλλά το αεροδρόμιο, όπως λέει, «είναι άλλη ιστορία».
Όταν μπαίνει στο αεροδρόμιο φοράει αρκετές στρώσεις γαντιών μιας χρήσης και τα βγάζει ένα – ένα, πχ. όταν βγαίνει από τις κυλιόμενες σκάλες, όταν κάνει check in, όταν αγγίζει μια οθόνη αφής κλπ.Όπως λέει, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο πολλές επιφάνειες αγγίζουμε.

Κρατάει αποστάσεις, κάθεται μόνος σε γωνιακά καθίσματα. Δεν αγοράζει τίποτα. Αν αγοράσει νερό, καθαρίζει το μπουκάλι με αντισηπτικά μαντηλάκια.

Δεν χρησιμοποιεί την εφαρμογή του κινητού του ως εισιτήριο. Παίρνει το χάρτινο, γατί εκατοντάδες επιβάτες σκανάρουν το κινητό τους και μπορεί να ακουμπούν στο τζάμι, όπως λέει.

Βρίσκει τπυαλέτα χωρίς κόσμο στο αεροδρόμιο και αποφεύγει αυτές του αεροσκάφους και κάθε φορά που επισκέπτεται το WC βάζει τη μάσκα του.

Μέσα στο αεροπλάνο

Στις καμπίνες ο αέρας ανανεώνεται πλήρως από 20 έως 30 φορές ανά ώρα και τα σύγχρονα αεροσκάφη ανακυκλώνουν το 50% του αέρα της καμπίνας μέσω φίλτρων αέρα υψηλής απόδοσης (HEPA) που παγιδεύουν βακτήρια, μύκητες και ιούς, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Γι’ αυτό και ο Μάνινεν ανησυχεί περισσότερο για τις επιφάνειες και όχι για τον αέρα. Γι’ αυτό καθαρίζει το κάθισμά του, τη ζώνη, το κεφαλάρι του καθίσματος, τα κουρτινάκια στα παράθυρα, τους διακόπτες για τα φώτα και το air condition.

Επίσης αφήνει εκτεθειμένο όσο το δυνατό μικρότερο μέρος του σώματός του. Αλλάζει τη μάσκα του κάθε τέσσερις ώρες, καθώς όπως λέει αυτό του δίνει και μια αίσθηση φερσκάδας. Εχει πάντα μαζί του έξτρα μάσκες, γιατί μια φορά ξεχάστηκε και πήγε να πιει νερό φορώντας την, οπότε έπρεπε να την αλλάξει.

Στα νοικιασμένα αυτοκίνητα

Ο Μάνινεν έχει νοικιάσει αυτοκίνητο 22 φορές φέτος. Ξοδεύει 10 λεπτά πριν μπει μέσα για να τα καθαρίσει. Απολυμαίνει με μαντηλάκια κάθε επιφάνεια, τιμόνι, ζώνη, κλειδιά, λεβιέ προσαρμογής του καθίσματος, κιβώτιο ταχυτήτων. Οταν βγαίνει από αυτό, φοράει γάντια και όταν μπαίνει τα βγάζει. Ετσι κρατά όλα τα μικρόβια έξω από το αμάξι.

Μια ρουτίνα που κρατάει χρόνια

Αυτή τη ρουτίνα ο Μάνινεν την ανέπτυξε εδώ και μια δεκαετία για να αποφύγει την κοινή γρίπη, την οποία κολλάει 5 φορές τον χρόνο λόγω των συχνών ταξιδιών του. Η συνήθεια της μάσκας και των γαντιών πάντως είναι κάτι καινούργιο.

Ο πατέρα του που ζει στη Σκανδιναβία και ο Μάνινεν τον περιγράφει ως «σούπερ έξυπνο υγιή τύπο», αρνείται να τον δει ακόμα και πίσω από τζάμι, «γιατί έρχεται από τις ΗΠΑ που δεν έχουν πάρει στα σοβαρά τον ιό».

Ο Μάινινεν έχει πάρει το παρατσούκλι «El Diablo Covid» από πολλούς συναδέλφους του, ενώ πολλές φορές του λένε να μην τους πλησιάζει, κάνοντάς τον να νοιώθει «δηλητηριώδης» κάποιες φορές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button