Τοπικά Νέα

Αφιέρωμα και οδοιπορικό στο Πεύκο Οιχαλίας – «Στο χωριό που κατοικούσαν οι νεράιδες»

 

Με ξεναγό τη Σούλα Φράγκου οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» ξεκινούν οδοιπορικό στο μικρό ορεινό χωριό Πεύκο του Δήμου Οιχαλίας που βρίσκεται σε υψόμετρο 520 μέτρων.  Μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό της υλικό και τις περιγραφές της στην ιστοσελίδα https://oiomorfiestiselladasmas.blogspot.com

αλλά και  με  το βίντεο που έχει δημιουργήσει η Σούλα Φράγκου κατορθώνει να μυήσει όσους αναζητούν χωριά σπάνιας ομορφιάς όπως το Πέυκο, στα μυστικά περάσματα του αλλά και να προσελκύσει επισκέπτες. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο χωριό με τη συνδρομή της Σούλας Φράγκου όπου και θα ανακοινωθεί από τις Αρχιτεκτονικές Διαδρομές. Στο χωριό κυριαρχεί το πράσινο ενώ παλιά σπίτια και περιποιημένες αυλές προσμένουν τον περιηγητή και όπως αναφέρεται στο αφιέρωμα : Στην αρχή περίπου  του χωριού συναντούμε ένα σπίτι που το 1966  έφυγε μια πέτρα από το βουνό και έπεσε μέσα στο σπίτι για καλή τύχη ενώ το σπίτι κατοικούταν …εκείνη την στιγμή δεν ήταν κάνεις εκεί  …η πέτρα βρίσκεται ακόμα εκεί για να θυμίζει εκείνη την ημέρα .

Ανάμεσα σε όλα ξεχωρίζει  ο ΝΕΡΑΙΔΟΚΗΠΟΣ όπως περιγράφει η Σούλα Φράγκου: Κάτοικοι  της περιοχής συνήθιζαν να λένε και τότε αλλά και τώρα διάφορες ιστορίες και θρύλους που αυτές περιλάμβαναν ξωτικά και νεράιδες που κυκλοφορούσαν εκεί την νύχτα από εκεί λοιπόν πήρε και  όνομα ο Νεραιδόκηπος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button