Τοπικά Νέα

Αύξηση ενοικίων στη Μεσσηνία το δ’ τρίμηνο του 2022

Κοντά στο 6% η αύξηση για τις πωλήσεις κατοικιών, σύμφωνα με τον Spitogato

Εκρηκτική είναι η αύξηση των τιμών των ενοικίων στη Μεσσηνία το τελευταίο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Spitogatos.

Όπως αποτυπώθηκε από τον SPI, το δείκτη τιμών του Spitogatos, οι τιμές πώλησης ακινήτων στη Μεσσηνία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παρουσίασαν αύξηση κοντά στο 6%, ενώ αντίστοιχα οι τιμές ενοικίασης εκτοξεύθηκαν, καταγράφοντας αύξηση πάνω από 20%.

Ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία – γραφήματα του Spitogatos για το πώς κυμάνθηκαν οι τιμές πώλησης και ενοικίασης από το 2011 έως σήμερα, αλλά και για κάθε μήνα του 2022.

Μεγάλη αύξηση στα ενοίκια

Τα στοιχεία του Spitogatos επιβεβαιώνουν για το σύνολο της χώρας ότι το 2022 ήταν έτος σταθερής αύξησης στις τιμές πώλησης και ενοικίασης ακινήτων.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν δείχνουν τη μέση τιμή προσφοράς (ευρώ/τ.μ.) στις κατοικίες για το δ’ τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Συνολικά στη χώρα, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2022, η μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση ήταν υψηλότερη στα νότια προάστια της Αθήνας, με 3.261 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και χαμηλότερη στη Φλώρινα με 579 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στη Μεσσηνία η μέση τιμή πώλησης κατοικιών το δ’ τρίμηνο του 2022 κυμάνθηκε στα 1.389 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ το δ’ τρίμηνο 2021 ήταν 1.311 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η μεταβολή των τιμών παρουσίασε αύξηση κατά 5,90%

Σε ό,τι τώρα αφορά τη μέση τιμή κατοικιών προς ενοικίαση στη Μεσσηνία, το δ’ τρίμηνο του 2022 οι τιμές κυμάνθηκαν στα 7,05 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, όταν το αντίστοιχο δ’ τρίμηνο του 2021 οι τιμές ήταν 5,83 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, και η αύξηση που καταγράφηκε έφτασε στο 20,90%.

Στη μέση τιμή ενοικίων σε όλη την Ελλάδα μεγαλύτερη αύξηση από τη Μεσσηνία, το τελευταίο τρίμηνο του 2022, κατέγραψαν η Αρκαδία και το Κιλκίς.

 

tharrosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button