ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Α.Σ. Γαργαλιάνων: “Tυχόν κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου θα επιταχύνει το ξεκλήρισμα του αγροτικού κλήρου”

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των Αθηναϊκών εφημερίδων σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΗ, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας,τις αυξήσεις τιμολογίων άλλα και των πιθανών καταργήσεων εκπτώσεων στα τιμολόγια, ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αποδέκτες το ΥΠΑΑΤ, τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολίτικης, τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, το Υπουργείο Περιβάλλοντός και Ενέργειας και τον Υπουργό κ Κωνσταντίνο Χατζηδάκη (κοιν. στην Π.Π., τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας και το Δήμο Τριφυλίας), τονίζει ότι τυχόν κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου θα αποτελέσει ένα βήμα γρηγορότερο προς το ξεκλήρισμα του αγροτικού κλήρου, ζητώντας μεταξύ άλλων να μην καταργηθεί η έκπτωση στο αγροτικό τιμολόγιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή πληροφορίες, φήμες και δημοσιεύματα των Αθηναϊκών εφημερίδων σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΗ, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, αυξήσεις τιμολογίων σε μία εκρηκτική – για τα νοικοκυριά & τους αγρότες – οικονομικά περίοδο άλλα και των πιθανών καταργήσεων εκπτώσεων στα τιμολόγια όπως π.χ. έκπτωση συνέπειας 10% άλλα και το αγροτικό, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση τόσο προς τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Ενέργειας ) όσο και στην νέα διοίκηση της ΔΕΗ ότι τυχόν κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου θα αποτελέσει ένα βήμα γρηγορότερο προς το ξεκλήρισμα του αγροτικού κλήρου καθώς στις ακραίες καιρικές συνθήκες, στο δυσβάσταχτο κόστος καλλιέργειας των αγροτικών προϊόντων θα προστεθεί η κατακόρυφη άνοδος του κόστους χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος και σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων καθιστά δυσοίωνη την επιβίωση των αγροτών, των οικογενειών τους, άλλα και την καλλιέργεια των χωραφιών.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων αφουγκραζόμενος πλήρως τις αγωνίες των αγροτών, των οικογενειών τους καθώς και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, καλεί τα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Ενέργειας ) όσο και την νέα διοίκηση της ΔΕΗ να παράσχουν λύσεις οπού θα διασφαλίζετε :

1. Ο δημόσιος χαρακτήρας & η βιώσιμη λειτουργία της ΔΕΗ χωρίς το κόστος αναδιάρθρωσης να το επωμιστούν οι ιδιώτες πελάτες άλλα και οι Έλληνες φορολογούμενοι
2. Να μην καταργηθεί η έκπτωση στο αγροτικό τιμολόγιο καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με καταστροφή των αγροτών σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική χρονιά
3. Να μην αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ ( οικιακό , επαγγελματικό , αγροτικό ) , να απαλλαχθούν οι λογαριασμοί χρήσης της ΔΕΗ από τα δημοτικά τέλη, το τέλος υπέρ της ΕΡΤ & επίσης σε χρονικό διάστημα 4 ετών να μειωθούν τα τιμολόγια χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος κατά 40% .( μείωση 10% ετησίως )
4. Να διευθετηθούν οι πάσης φύσεως οφειλές σε πολλές δόσεις άτοκα, χωρίς προκαταβολές , χωρίς αποκοπές ρεύματος στην ρεαλιστική βάση εισοδηματικών – περιουσιακών κριτηρίων και με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
5. Να ομαλοποιηθούν οι οροί και τα κριτήρια ένταξης στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο αδύναμων συμπολιτών μας

Ολοκληρώνοντας ο Α.Σ. Γαργαλιάνων καλεί τους αρμοδίους φορείς να συμπεριφερθούν στοιχειωδώς προς τους αγρότες που όχι μονό συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία με τις δυνάμεις που διαθέτουν άλλα και έχουν επωμιστεί ένα τεράστιο κόστος της οικονομικής προσαρμογής που εφαρμόστηκε στην χωρά συμβάλλοντας έτσι στην διάσωση της .
Θέλουμε και ελπίζουμε οι θυσίες που κάναμε υπέρ της χωράς μας να πιάσουν τόπο καθώς είμαστε αγρότες – παραγωγοί και όχι αριθμοί.

Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button