Αγροτικά

Βάφτισαν το πυρηνέλαιο “εξαιρετικό παρθένο”

Σε ανάκληση νοθευμένου ελαιόλαδου προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ζητώντας την απόσυρσή του από την αγορά, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την άμεση ανάκληση και απόσυρση νοθευμένου ελαιόλαδου ζήτησε ο ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, πρόκειται για για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με την εμπορική ονομασία «GOLDEN GREECE», σε μεταλλική συσκευασία των πέντε λίτρων.

Στη συσκευασία του προϊόντος, όπως παρατηρεί ο ΕΦΕΤ, αναγράφεται ότι είναι 100% ελληνικό προϊόν ενώ δεν αναγράφονται ημερομηνία ανάλωσης και αριθμός παρτίδας.

Ανακλήθηκε νοθευμένο ελαιόλαδο από τον ΕΦΕΤ
Ανακλήθηκε νοθευμένο ελαιόλαδο από τον ΕΦΕΤ

Το προϊόν επωλείτο από το κατάστημα Ιονίδης Διονύσιος (Νέο Συρράκο 35 στην Ελευθερούπολη Καβάλας) και αγοράστηκε από την Golden Greece LTD, (Import-Export, Ul. Han Krum 40 str., 8000 Burgas Bulgaria), σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν, αλλά και να είναι προσεκτικοί γενικότερα όταν προμηθεύονται ελαιόλαδο.

Βορίδης: Καμία ανοχή

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ο ίδιος  προανήγγειλε ότι άμεσα θα υπάρξει αυστηροποίηση του πλαισίου κυρώσεων, προκειμένου να παταχθεί η νοθεία και οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button