Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Στο 2 με 3% η πιθανότητα να νοσήσουν οι εμβολιασμένοι σοβαρά από μετάλλαξη Δέλτα

Στην έξαρση που έχει σημειώσει η πανδημία αναφέρθηκε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αποδίδοντάς την εν μέρει στο γεγονός ότι «Από την ώρα που ανοίξαμε δεν τηρήθηκαν με ευλάβεια όλα τα μέτρα για αυτό και έχουμε τόσα κρούσματα.»

Για την απειλή της μετάλλαξης Δ’ προς τους ανεμβολίαστους τόνισε ότι «Ξεκάθαρα κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι από την μετάλλαξη Δέλτα. Το 4ο κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους .Οι εμβολιασμένοι με βάση όλα τα επιστημονικά δεδομένα έχουν λιγότερο από 2-3% πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά από το στέλεχος Δ’ και 10% να έχουν ήπια λοίμωξη.

Για τον αν διατρέχουν κίνδυνο οι νέοι δήλωσε πως «Προφανώς όσο πιο νέος είναι κάποιος τόσο καλύτερη άμυνα έχει απέναντι στον κοροναϊό. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Όμως στην Ελλάδα έχουμε 90 θανάτους σε ηλικίες 18 έως 39 και επίσης 3 θανάτους παιδιών.»

Στη συνέχεια μιλώντας στον ΣΚΑΙ υπογράμμισε πως αν τα νοσοκομεία γεμίσουν με νέους δεν θα υπάρχει χώρος για όλους τους υπόλοιπους ασθενείς .

Τέλος για την περίπτωση να επιβληθεί νέο λοκντάουν ανέφερε «Δεν μοιάζει πιθανό σενάριο η επιβολή ενός νέου λοκντάουν. Από εμάς εξαρτώνται όλα. Αν οι εμβολιασμοί φτάσουν τους 100 χιλιάδες ανά ημέρα τότε τον Άυγουστο θα κάνουμε λόγο για ποσοστό ανοσίας 70%».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button