ΑγροτικάΠελοπόννησοςΤοπικά Νέα

Βεβαίωση μετακίνησης: Έρχονται “καμπάνες” για τις χειρόγραφες βεβαιώσεις – Παρέμβαση της Ένωσης Μεσσηνίας

Από τις 18 Φεβρουαρίου όσοι ασχολούνται με αγροτικές εκμεταλλεύσεις κατά τις μετακινήσεις τους υποχρεούνται να φέρουν ειδική βεβαίωση από την Εργάνη ή την ΑΑΔΕ, και ΟΧΙ χειρόγραφες βεβαιώσεις! Μάλιστα, σύμφωνα με τη νομοθεσία θα υπονάλονται πρόστιμα της τάξης των 300 ευρώ ανά περίπτωση. Η Ένωσή Μεσσηνίας έστειλε σχετική επιστολή στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητώντας να παραμείνει το ισχύον καθεστώςμε τις χειρόγραφες βεβαιώσεις.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα ώστε για το σύνολο των Αγροτών της χώρας, επιτραπεί η μετακίνηση τους με χειρόγραφες βεβαιώσεις ως ίσχυε έως σήμερα καθώς καθίσταται πρακτικά αδύνατο δεκάδες χιλιάδες παραγωγών να σπεύσουν σε λογιστικά γραφεία για να εκδώσουν μέσω Εργάνη ή ΑΑΔΕ τις σχετικές βεβαιώσεις μετακίνησης.

Αν συνεκτιμηθεί και η ύπαρξη συνταξιούχων ή/και μελών οικογενειών που συνεπικουρούν στις αγροτικές εργασίες δίχως να φαίνονται στο σύστημα ως Αγρότες αντιλαμβάνεστε το μείζων πρόβλημα που θα υπάρξει.

Ας μην ταλαιπωρούμε άλλο τους παραγωγούς μας που έδωσαν την μάχη της διασφάλισης της διατροφικής μας επάρκειας αλλά και τους χιλιάδες λογιστές που έχουν δεχθεί ένα υπέρμετρο όγκο πράξεων ένεκα των μέτρων! Προσδοκούμε στην άμεση ανταπόκριση σας!

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button