Τοπικά Νέα

Βραβείο σε δύο νέους από το Μαγγανιακό και έναν μόνιμο κάτοικο του Κουτίφαρη για τη εθελοντική τους δράση

Δυο νέοι με ρίζες από το χωριό Μαγγανιακό ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος και ο Κώστας Δημόπουλος έχουν αναπτύξει πλούσια εθελοντική δράση πραγματοποιώντας διανοίξεις μονοπατιών με σημείο εκκίνησης το χωριό Μαγγανιακό και εμβληματικούς προορισμούς της περιοχής όπως το Ανδρομονάστηρο. Παράλληλα συμμετέχουν και σε παρόμοιες δράσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, ενώ ως ενεργά μέλη του δραστήριου συλλόγου του χωριού, έχουν υλοποιήσει σπουδαίες πολιτιστικές δράσεις που συμβάλλουν στην διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου τους.

Ο Γιώργος Σταθόπουλος από το Κουτίφαρη έχει υλοποιήσει εθελοντικά δεκάδες ξεναγήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Κοντοβουνίων και έχει συμβάλλει στην προβολή της φυσικής και πολιτιστικής ιδιαιτερότητας των χωριών που ανήκουν σε αυτή την περιοχή. Η συμβολή τους είναι ανεκτίμητη και σε δράσεις των “Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης” για αυτό και βραβεύτηκαν από την ομάδα αλλά και θα παρουσιασθεί μέρος των δράσεων τους μέσα από το διαδίκτυο και τη σελίδα “Στην ομορφιά που χάνεται”. Αξίζει να σημειωθεί πως με την εθελοντική τους δράση έχουν θέσει τα χωριά τους στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όσων επιλέγουν τον θεματικό τουρισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις χώρες της Ευρώπης αυτό του είδους του τουρισμού αναπτύσσεται ραγδαία και η χώρα μας έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button