ΓαργαλιάνοιΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων με διεθνές οικολογικό βραβείο!

Μία ακόμη «Πράσινη σημαία» για το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων!

Το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον κόσμο, τα Οικολογικά Σχολεία, συμπληρώνει φέτος τα 25 χρόνια λειτουργίας του. Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε η βράβευση 121 σχολικών μονάδων με την πράσινη σημαία, παγκόσμιο σύμβολο αειφορικής πιστοποίησης των σχολείων, στο Μουσείο Μπενάκη, το Σάββατο 6 Απρίλη 2019, μεταξύ των βραβευμένων σχολείων ήταν και το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τα «Οικολογικά Σχολεία», που συμπληρώνουν φέτος τα 25 χρόνια λειτουργίας τους. Στο πλαίσιο του Εορτασμού πραγματοποιήθηκε η Βράβευση 121 Σχολικών Μονάδων, με την Πράσινη Σημαία, παγκόσμιο σύμβολο αειφορικής πιστοποίησης των Σχολείων και την παρουσία περισσότερων από 500 μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων από όλη την Ελλάδα.

H «Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης», εθνικός χειριστής του Προγράμματος, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», διοργάνωσε την εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που συμμετέχουν με επιτυχία στο Δίκτυο, επί δύο ή περισσότερα έτη με επιτυχημένες και πρωτότυπες δράσεις.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών και μαθητριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Τα «Οικολογικά Σχολεία» είναι ένα καταξιωμένο διεθνές Πρόγραμμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέσω του οποίου οι μαθητές και οι μαθήτριες αποκτούν γνώσεις, δεξιότητες και αξίες, απαραίτητες για να αλλάξουν το σχολείο τους και να διεκδικήσουν ένα βιώσιμο – αειφόρο περιβάλλον. Μέσα από τη μαθησιακή διαδικασία, αλλά και διάφορες μορφές σχολικής και κοινωνικής δράσης, το Πρόγραμμα παρέχει και υποστηρίζει ένα πλαίσιο συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button